Zwitsal krijgt eindelijk z’n stadsstrand

Woensdag 31 januari 2018

Door Martijn de Frankrijker

Met de plaatsing van de eerste twee zeecontainers is het officieel: Apeldoorn krijgt in het voorjaar van 2018 zijn eigen stadsstrand. De stap is voor eigenaar Alger van Veldhuizen (eigenaar) van onder meer Het Stadscafé) , een grote: ,,Nu heb je nog wat inlevingsvermogen nodig, maar zie het voor je; een beachbar in Apeldoorn!” De hele onderneming strijkt neer op het Zwitsalterrein, pal naast het kanaal én een paar beachvolleybalvelden. ,,Die gaan genoeg actie zien!”, lacht Van Veldhuizen.

Een echte beachbar op het Zwitsalterrein; het idee spookte al langer door het hoofd van de horecaman. Van Veldhuizen, nu— met het Stadscafé, het Nieuws van Apeldoorn, Firma van Veldhuizen en binnenkort Soap— toch echt serie-ondernemer te noemen, ziet het als perfecte toevoeging aan het Zwitsalterrein en de stad: “Hier kan iedereen een plek vinden. Van jonge gezinnen, die tijdens een heerlijke zomermiddag genoeg te beleven hebben tot de serieuze foodie, want het eten wordt fantastisch!”

Het plaatsen van de eerste twee containers is ook, in zekere zin, een aderlating. Het idee voor de beachbar heeft Van Veldhuizen namelijk al langer, ,,maar dit jaar komt hij er echt!” Binnen 14 weken moet hij staan. ,,Er valt nog genoeg te doen, maar het wordt alleen nog maar mooier” vertelt Van Veldhuizen met een grote grijns, terwijl hij uitkijkt over twee zeecontainers te midden van een uitgestrekt stuk zanderige grond.

Stadsstrand Soap opent in april 2018. Martijn de Frankrijker volgt namens Apeldoorn Direct deze soap op de voet. Zo lees je volgende week meer over hoe Soap tot stand kwam en waarom Arnoud Tomassen, een Apeldoornse ondernemer, meedenkt en meebouwt aan Soap’s zonnige toekomst.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Horeca SOAP Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!