Help de bevolking van Oekraïne

Zwitsal: De opera ‘The Mother of Black-Winged Dreams’

Woensdag 27 juli 2016

Door StrangeArt

Het complex blijft verrassen en wordt een mengelmoes van totaal aan elkaar verschillende activiteiten. Wie verwacht er een opera?. In de loods tegenover Foenix kringloop zijn de voorbereidingen al gestart. Gordijnen worden genaaid en de tribune opgebouwd.
Kaartjes kopen? Zie: http://www.njo.nl/muziekzomer/concert.vm?id=952
Het is niet goedkoop, meer dan dertig euro, dus niet echt een kringloopprijsje. Meer weten, zie ondertaande uitsnede uit de internet pagina:

Spanning, emotie en durf: de moderne kameropera The Mother of Black-Winged Dreams heeft het allemaal. Hoofdpersoon Clara worstelt met een meervoudig persoonlijkheidssyndroom. Wanneer ze haar innerlijke destructieve krachten niet meer de baas is wordt ze een bizarre, afgesloten wereld ingezogen. Houd u vast, want u gaat mee!

Twee zussen, genaamd Click en Scissors, vormen in vier afsplitsingen de personificatie van Clara’s innerlijke stemmen. Ze wonen harmonieus samen in een schattig huisje dat omringd wordt door een overweldigende duisternis. Dan verschijnt Woodraven: een duivels figuur dat hen uit elkaar probeert te halen.

De Poolse componiste Hanna Kulenty en librettist Paul Goodman ontvingen in 1996 veel lof bij de première van de dappere opera. Kulenty woont tegenwoordig in Gelderland en is nauw betrokken bij de totstandkoming van deze productie. De opera laat op experimentele wijze de wereld van Clara zien. Haar fragmentarische wereld, vol vreemde rituelen, spelletjes en symbolen roept een ongeëvenaarde sfeer op. De suggestieve kracht van de muziek en de verbale en muzikale mantra’s zorgen voor een volstrekt unieke beleving: muziek en zang omgezet naar pure emotie. Ook de bijzondere enscenering door het creatieve team in een voormalige fabriekshal van het Apeldoornse Zwitsalterrein draagt bij aan deze beleving.

Voorafgaand aan de opera zal er een introductie worden verzorgd in de aangrenzende lunchroom in Loods 17 van Foenix Kringloop en Reïntegratie onder leiding van muziekpublicist en radiomaker Thea Derks. Iedere avond schuift er een lid van het artistieke team aan voor een pittig vragenvuurtje. Onder het genot van een kopje koffie en iets lekkers komen verschillende onderwerpen uit artistiek en maatschappelijke hoek aan bod. Er is gelegenheid voor discussie.

The Mother of Black-Winged Dreams
zondag 7 augustus 2016, 20:45 uur
Zwitsalterrein, Apeldoorn
Aanvang inleiding: 20:00 uur

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?