Serieus uitverkocht

Vrijdag 3 november 2017

Door Carla van Vliet

Apeldoorn toont normaal gesproken al aardig wat creativiteit. Maar nu 3FM Serious Request deze plaats heeft uitgekozen om op het Marktplein van 18 tot en met 24 december het Glazen Huis neer te zetten barsten de ideeën overal los. Samen met NPO  en 3FM en heel Nederland  wordt er actie gevoerd voor een stille ramp. De ene ludieke  actie na de andere wordt bedacht om maar zoveel mogelijk geld in te zamelen. Bedrijven en scholen pakken flink uit. Het kan ook wat kleiner. Eén van die kleinere acties, maar daarom niet minder belangrijk, wil ik graag onder de aandacht brengen: een bijzonder etentje! Voorbereid door twee enthousiaste jongens. Ik heb hen wat vragen gesteld.55Wie zijn jullie en wat is het plan?

Wij zijn Joshua van Tongeren (12) en Lionel Kistemaker (13). Wij zijn al jaren beste vrienden. Samen hebben we besloten ook een bijdrage te leveren voor Serious Request door een Muzikaal Diner te organiseren. Joshua houdt van koken en gaat een overheerlijk diner van vier gangen verzorgen en Lionel regelt life muziek met de band Rise Up, waarvan hij de drummer is.

Wat kun je nog meer vertellen van het Muzikaal Diner?

Het is op 18 november in Basisschool De Kring, Voldersdreef 304, Apeldoorn. Er is gelegenheid tot een inloop vanaf 17.00 uur en de eerste gang wordt om 17.30 uur geserveerd. Het kost €15 per persoon, kinderen mogen voor €7,50 mee-eten. Deze prijs is exclusief de drankjes. Er kunnen ongeveer 65 gasten blijven eten. Toen we vorige week een oproepje deden op Facebook reageerden er direct zoveel mensen enthousiast dat alle kaartjes nu al uitverkocht zijn en we helemaal vol zitten! Echt zo tof!

Hebben jullie ervaring met dit soort activiteiten en hoe komen jullie aan de spullen zoals servies en bestek?

Ervaring met koken hebben we niet met zo’n grote hoeveelheid maar we zien het als een mooie uitdaging. Materiaal hebben we verzameld door op Facebook te reageren op Gratis-af-te-halen-Apeldoorn en de Weggeefhoek, en via Sodexo hebben we heel veel gekregen. Geen paniek we hebben alles goed schoongemaakt hoor en het eten is natuurlijk vers. Met muziek hebben we wel ervaring in optreden, bij feestjes, koningsdag en we zijn regelmatig bij SamSam te vinden.

Waarom doen jullie dit eigenlijk?

Het gekozen doel van het Rode Kruis ‘gezinshereniging’ vinden we te mooi om er niets mee te doen. Wist je dat er wereldwijd  4 miljoen familieleden elkaar kwijt zijn door een ramp of conflict. Voor €5,- kan een kind contact opnemen met zijn of haar familie en voor €300,- kan het Rode Kruis een kind terugbrengen naar zijn familie, ook als het kind in een ander land gevonden is. Wij hopen met onze actie minstens twee kinderen terug te laten brengen!

Wat willen jullie nog kwijt?

We zijn blij dat we uitverkocht zijn en rekenen op een mooie en leuke avond. Maar hopen ook dat mensen die mee wilden eten en te laat waren, alsnog minstens €15,- gaan storten voor dit goede doel.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!