1-2’tje: 30 april weet je het nog?

Woensdag 30 april 2014

Door Peter Vroon

Amber de Wolde

Hoi Jook,

30 april blijft toch in mijn hoofd de Koninginnedag bij uitstek in Nederland. Ik ben er mee opgegroeid. Weet nog dat Willem Alexander geboren werd en ik was blij dat we een prins erbij hadden. Ach ja, dat was me een tijd, de begin jaren ’60. Nu is het alweer 2014.

En vandaag is het ook 5 jaar gelden dat K.T. mensen de eeuwigheid in joeg met zijn onbezonnen daad. Een vreselijke gebeurtenis waar we allemaal bij stil stonden en zo ook vandaag. We kunnen nu wel gedenken op deze dag  want het feest vieren zal toch op een andere datum plaats vinden. Respect en diep respect voor alle hulpverleners, die dag dat alles zo anders liep dan de bedoeling was. Ik weet het nog, de blijdschap ’s morgens vroeg bij de aubade bij het oude gemeentehuis. De verslagenheid ’s middags en de dodelijke stilte waarin elk geluid teveel was.  Jook, dat zijn wel momenten die diep gegrift blijven in mijn hart.

Er is ook een boek over uit gekomen met veel foto’s van Maarten Sprang. Diep respect voor hem en de collega fotografen welke alles hebben vastgelegd. Opdat wij niet vergeten.

Trouwens rouwen en gedenken gaan we ook de komende dagen doen. 4 en 5 mei. Gebeurtenissen om nooit te vergeten. Maar Jook, ik wil niet te sentimenteel worden maar ik geloof in gedenken . Dat heeft een functie om mensen tot elkaar te brengen en elkaar te verbinden.
Ik wil verbinden en verbonden worden.
Onze 1-2’tjes verbinden ook.

Enne, fijn dat je weer aan het werk bent. Gelukkig krabbel je weer op.

In dit geval zeg ik niet: “leve de Koning” maar “leve Jook”

Liefs, Peter

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?