1-2tje: M’n rug op!

Woensdag 20 maart 2013

Door Peter Vroon

Amber de Wolde

Hoi Jook,

Respect is voor mij een belangrijk begrip en is wel een motto van waaruit ik wil leven. Overigens kan ik ook wel eens uit de bocht vliegen als anderen weer eens kunnen zeuren en zeiken. Ik heb de onhebbelijkheid dat als ik iets afspreek met iemand ik de ander er ook aan houd. Omgekeerd gebeurt me dit ook. Ik kom maar al te vaak mensen tegen die macht proberen uit te oefenen over me. Althans, zo voel ik dat en daar ben ik allergisch voor. Dat heeft met mijn achtergrond te maken en hoe ik in het leven sta.
Jook, ik ben een survivor en heb al vroeg in mijn leven grenzen bepaald waar mensen wel of niet over heen mogen gaan. Ik lach wel heel vriendelijk tegen de mensen uit de scène en dat meen ik ook, maar dat wil niet zeggen dat ik over me heen laat lopen als ik het idee heb dat ze mij willen gebruiken en manipuleren.
Soms voel ik me in mijn rechtvaardigheidsgevoel aangetast en dan kets ik links en rechts door. Over mijn rug denk ik dan maar.

Maar verder gaat het goed hoor, Jook. Ik vind het belangrijk hoe we respectvol omgaan in Apeldoorn met vrijheid van meningsuiting. Even de non-discussie dat de redactie met twee maten meet. Heb ik niets van gemerkt. Ik weet nog goed hoe het bazbo-verhaal speelde en ik juist door Max op een ander spoor werd gezet. Hij vind dat iedereen zijn mening moet kunnen zeggen. Zelfs als redactielid. Waarschijnlijk ben ik daarom een fan van Niels Damstra.
Respectvol omgaan is wat mij betreft altijd oprecht blijven, niet over de grenzen heen gaan van een ander of jezelf en in blijven geloven in de ander en mezelf.

Ik ben deze week aan het ontdubbelen. Wat dat is, dat zal ik je een andere keer vertellen.

Het 1-2tje is een rubriek waarin Apeldoorn Direct-fotografen Peter Vroon en Joke de Wolde met elkaar in gesprek gaan en zich hardop van alles afvragen over wat er in hun ogen nu werkelijk speelt in Apeldoorn. Wees zo vrij en praat hieronder gerust, doch op respectvolle toon mee met Peter en Joke.

Lees ook de vorige 1-2tjes:

 

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!