1-2’tje:Vrijheid en gelijkheid

Woensdag 21 januari 2015

Door Vroonphoto

© Amber de Wolde

Hoi Jook ,

Ben weer blij dat we weer onze gedachten kunnen prijsgeven aan elkaar. Ja Jook, verdraagzaamheid naar groepen is soms ver te zoeken. Ik vind dat de basis macht is van mensen die dit op een verkeerde manier gebruiken. Natuurlijk mogen we alles vinden en denken, want dat is een goddelijk voorrecht voor ieder mens, van de gelovige atheïst tot aan de meest extreme orthodoxe gelovige of politicus of doorgedraaide veganist. Macht corrumpeert en zet mensen tegen elkaar op. Kijk, we hebben het over bijvoorbeeld de onthoofdingen in het Midden-Oosten maar, laten we wel wezen: in Frankrijk werden de mensen ook bij bosjes onthoofd om gelijkheid, vrijheid en broederschap te planten. Volgens mij is dat net zo onverdraagzaam.

Jook het leven is te mooi om alleen maar aandacht te geven aan alle ellende. Kijk nou eens naar onze stad. Het afgelopen half jaar heb ik alleen maar positieve zaken over Apeldoorn gehoord en beleefd. En als er niets te beleven was dan zorgde onze digitale stadsomroeper Theo er wel voor dat we vanzelf blij en enthousiast werden van alle zaken die in Apeldoorn plaats vinden. Of dat nu de gehypte bijeenkomsten waren van de Social Media Club tot aan de uit de hand gelopen Borrelnood.

Om over de Borrelnood te spreken, ik heb daar een haat-liefde verhouding mee. Het begon in het verleden als een creatief platform en is verworden tot een Moloch van een reizend circus van kijk mij nou hier staan en drinken. Maar ik ben een pain in the ass wat dat betreft. De Borrelnood is een stichting en geen creatief forum meer. Het word tijd voor een Borrelnood 2.0. Ik kom er nog op terug.

Nou  lieve Jook tot de volgende week

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Woensdag 16 oktober 2013

Door Peter Vroon

Amber de Wolde

Hoi Jook,

We zagen elkaar bij het Zwitsal LAB. Gave hal met veel mogelijkheden. Tja, het was een netwerkborrel op die avond. Ik zag echter alleen maar mensen die je op de Borrelnood tegen komt, maar dan van de duurdere soort. Dit soort borrels moeten afgeschaft worden, want het heeft alleen maar een kietelend gehalte. Het brengt verder niets op. Ik denk maar zo: wil ik deze mensen bij mij thuis op de koffie hebben? Nou, ik dacht het niet, hoor! Jij en Reinier wel, natuurlijk. Meestal ben ik dan ook weer heel snel weg bij dit soort borrels.
Ik was er omdat ik er ook een aantal foto’s had hangen, in een te donkere hoek waar niemand naar kijkt. Leuk geprobeerd, maar er moet een volgende keer wel wat meer gebeuren daar.

Ja, komend weekend weer Roots in de Woods. Een mooi gebeuren met een echte herfstsfeer. Jammer dat we dit jaar geen krant maken. De reden dat dit niet gebeurd ontgaat me. Als Apeldoorn Direct bedienden we wel een heleboel mensen met mooie informatie. Jammer, een verloren kans om ons bekender te maken. Natuurlijk ga ik kijken, met en/of zonder kleinkinderen. Genoeg mooie dingen te beleven en een mooi moment om de herfst en winter te omarmen.

Jook, ik ben op dieet. Ik kreeg te veel blikken van: ‘Nou, nou, jij krijgt een buikje.’ Een vrouw zei dat letterlijk tegen me. Dan denk ik eigenlijk: Hou je bek! Waar haal je het lef vandaan! Ik ga toch ook niet zeggen dat jij een doorrookte kop en een vervallen uiterlijk hebt? Hoe durven mensen!
Maar goed, bij mij is de knop om gegaan tussen de oren. Ik wil dertien 13 kilo eraf. Inmiddels ben ik er al een aantal kwijt.

Afgelopen zaterdag was ik bij een charity-diner voor de Stichting Save Home en daar heb ik heerlijk gegeten. Ik heb wel de helft laten staan, vanwege de koolhydraten en suikers. Save Home is een geweldige stichting die op de Molukken een huis heeft voor meisjes die misbruikt zijn. Een geweldig initiatief.
Ondertussen blijf ik echt wel genieten van alle zaken, hoor. Geen wortel knagen of hongeren. Wel veel water en groente.

Liefs,

Peter

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?