1-2’tje:Vrijheid en gelijkheid

Woensdag 21 januari 2015

Door Vroonphoto

© Amber de Wolde

Hoi Jook ,

Ben weer blij dat we weer onze gedachten kunnen prijsgeven aan elkaar. Ja Jook, verdraagzaamheid naar groepen is soms ver te zoeken. Ik vind dat de basis macht is van mensen die dit op een verkeerde manier gebruiken. Natuurlijk mogen we alles vinden en denken, want dat is een goddelijk voorrecht voor ieder mens, van de gelovige atheïst tot aan de meest extreme orthodoxe gelovige of politicus of doorgedraaide veganist. Macht corrumpeert en zet mensen tegen elkaar op. Kijk, we hebben het over bijvoorbeeld de onthoofdingen in het Midden-Oosten maar, laten we wel wezen: in Frankrijk werden de mensen ook bij bosjes onthoofd om gelijkheid, vrijheid en broederschap te planten. Volgens mij is dat net zo onverdraagzaam.

Jook het leven is te mooi om alleen maar aandacht te geven aan alle ellende. Kijk nou eens naar onze stad. Het afgelopen half jaar heb ik alleen maar positieve zaken over Apeldoorn gehoord en beleefd. En als er niets te beleven was dan zorgde onze digitale stadsomroeper Theo er wel voor dat we vanzelf blij en enthousiast werden van alle zaken die in Apeldoorn plaats vinden. Of dat nu de gehypte bijeenkomsten waren van de Social Media Club tot aan de uit de hand gelopen Borrelnood.

Om over de Borrelnood te spreken, ik heb daar een haat-liefde verhouding mee. Het begon in het verleden als een creatief platform en is verworden tot een Moloch van een reizend circus van kijk mij nou hier staan en drinken. Maar ik ben een pain in the ass wat dat betreft. De Borrelnood is een stichting en geen creatief forum meer. Het word tijd voor een Borrelnood 2.0. Ik kom er nog op terug.

Nou  lieve Jook tot de volgende week

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Woensdag 18 april 2012

Door Peter Vroon

Amber de Wolde

Joke, toen wij elkaar laatst zagen en een heerlijk glaasje wijn dronken bruisden de ideeën over en weer over deze tafel waar we aan zaten. Ik kan beter zeggen: wanneer zitten we nou niet aan deze tafel? Het is een soort praattafel waar zinninge dingen gezegd worden in plaats van dat ranzige programma van Radio Apeldoorn die de “Proattafel” heet. Ik kan het woord geeneens goed spellen. Ik snap niet dat zulke flauwekul de ether wordt ingeslingerd. Om je dood te ergeren. Ben ik nou de enige die zich daar aan stoort of heb jij dat ook?

In de auto luister ik veel lokale radio, maar ik zit altijd met kromme tenen achter het stuur. Wat een amateurisme. Gelukkig probeert Wilco het niveau op te krikken. Hé, ik heb trouwens via via gehoord dat ons vriendje Jack een ochtendprogramma gaat doen. Gaat Jack live-painten of doet zijn sidekick Martin Bandplanner  dat? Lijkt me een gaaf duo die 2 mannen. Het valt me trouwens op dat het aardig stil is gebleven nadat de besturen van Radio Apeldoorn en Apeldoorn Direct het niet met elkaar eens konden worden na de subsidieaanvraag. Is dit nou een soort gewapende vrede Jook?

Gek eigenlijk, want als jij en ik samenwerken met hen, zijn we juist blij elkaar te zien. Volgens mij heet dit op bestuursniveau: Haantjesgedrag. En daar snap ik nou helemaal niets van. Zelfs op creatief niveau wordt er veel genetwerkt en denken creatieve ondernemers aan hun imago. Dus geen fotos op het web. Imagoschade heet dat. Heb jij daar ook last van?

O ja, zie ik je nog op de Borrelnood? Dat was toch die creatieven borrel in Apeldoorn. Ik zeg “was” Jook. Het is het allang niet meer. Het is meer een zie mij eens creatief staan te wezen, terwijl ik het niet ben. Of vallen notoire kroeggangers nu ook al onder apeldoorns creatieve deel?

Wat vind jij er van Jook?

Het 1-2tje is een rubriek waarin Apeldoorn Direct-fotografen Peter Vroon en Joke de Wolde met elkaar in gesprek gaan en zich hardop van alles afvragen over wat er in hun ogen nu werkelijk speelt in Apeldoorn. Wees zo vrij en praat hieronder gerust mee met Peter en Joke.

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?