Adriaan van Dis opent literair seizoen CODA

Vrijdag 28 juli 2017

Door Redactie

Annaleen Louwes

Met een interview en een signeersessie opent Adriaan van Dis het literaire seizoen in CODA. Van Dis werd bekend als journalist en presentator en is een van de meest gelezen schrijvers van ons land. Op 19 september komt hij naar CODA in Apeldoorn waar hij geïnterviewd wordt door Ivan Borghstijn. Kaarten voor deze avond zijn vanaf 22 augustus te koop bij CODA en Nawijn & Polak in Apeldoorn.

Borghstijn en Van Dis spreken in CODA Auditorium onder meer over zijn meest recente boek In het buitengebied. In deze roman vestigt een schrijver zich in een afgelegen vallei. Ver van de stad en zijn vrienden is de stilte tastbaar. Des te harder klinkt de tergende binnenstem die hem confronteert met zijn angsten en obsessies. Van Dis toont op lichte wijze hoe kwetsbaar eenzaamheid kan zijn en hoe obsessief het verlangen naar de dood. In het buitengebied is ook een prachtig tijdsbeeld van een veranderend Nederland, waarin de blik steeds verder naar binnen keert.

Boeken en prijzen
Van Dis (1946) debuteerde in 1983 met de novelle Nathan Sid die bekroond werd met het Gouden Ezelsoor. In de vroege jaren negentig schreef hij een aantal reisromans waaronder Het beloofde land en In Afrika. In 1994 verscheen de uiterst succesvolle roman Indische duinen over een in Nederland geboren zoon van een Indische familie die wordt opgevoed in de sfeer van verzwegen leed. Dit boek werd bekroond met de Gouden Uil en de Trouw Publieksprijs. Andere titels zijn Dubbelliefde (1999), Op oorlogspad in Japan (2000) en Familieziek (2002). In 2004 schreef hij het Boekenweekessay Onder het zink – Un abécédaire de Paris. De wandelaar en Leeftocht verschenen in 2007, gevolgd door Tikkop (2010), Stadsliefde (2011) en Ik kom terug (2014).

Ivan Borghstijn
Borghstijn is een bevlogen interviewer die al talloze schrijvers op boeiende wijze geïnterviewd heeft. Veel Apeldoorners kennen hem waarschijnlijk van Nawijn & Polak Boekverkopers waar hij jarenlang bedrijfsleider was. Hij begon zijn carrière meer dan dertig jaar geleden bij de Amsterdamse boekhandel Bruins in de P.C. Hooftstraat en was genomineerd voor de titel Beste Boekverkoper.

Programma
19.00 uur             Inloop met thee of koffie
19.30 uur             Ivan Borghstijn interviewt Adriaan van Dis
21.15 uur             Boekverkoop en signeersessie

Kaartverkoop
Kaarten zijn vanaf 22 augustus te koop in CODA (Museum, Centrale Bibliotheek, dok Zuid en De Maten) en bij Nawijn en Polak. Een toegangskaart kost 10 euro voor CODA-leden of in combinatie met besteding bij Nawijn & Polak of 12,50 euro voor niet-leden/losse verkoop. De toegang is inclusief koffie of thee vóór aanvang.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

CODA Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!