Apeldoorn: Oubollig of Nieuwerwets?

Vrijdag 6 januari 2012

Door EvaSiebelink

Al de hele week denk ik erover na. Kan ik nog bloggen over oud en nieuw in Apeldoorn of is er al genoeg gezegd? Na lang beraad met mijzelf besloten dat uiterlijk op drie koningen er nog iets gepubliceerd kan worden. Dus, hup, opschieten en typen.

Op 31 december 2011, rond 18:00 uur, ben ik met vriend samen vertrokken naar ons bruisende hart van de stad: het Caterplein. Wij hadden gehoord van het fenomeen `oudejaarsborrel`. Is dit iets landelijks, of iets Apeldoorns? Geen idee. Tot die tijd nog nooit aan mee gedaan. Een hoop nieuwjaarsborrels hadden wij, maar nooit eerder een oudejaarsborrel. Toen wij aan kwamen fietsen bij het plein was er warempel een hoop drukte en gezelligheid! De beveiligde fietsenstalling was op slot, dat dan weer wel. Maar ach wie jat er nou een fiets op zo`n feestdag?

Te voet dus op naar De Zaak. En daar was het druk! Het is daar altijd druk lijkt wel. En niet gezellig druk, denk aan bloedheet en stampvol. Er werd leuke muziek gedraaid en al gauw troffen wij familie en vrienden. De borrel kon beginnen en een voorzichtig dansje werd gedaan.

Rond 21:00 uur besloten wij om wat te gaan eten bij Opa`90. Die keken ons een beetje boos aan, want `eigenlijk zijn wij al dicht, maar kom maar`. Lekker gegeten, maar we snappen de hint dus gingen al gauw weer weg. Onze wegen met vrienden en familie scheidden daar, aangezien zij naar andere familie en vrienden (thuis) gingen en wij in de stad bleven.

Tot onze verbazing ging op dat moment alle horeca dicht! Wij stonden op straat in de regen, moederziel alleen, geen kip op straat en alles was dicht in Apeldoorn. Alles op het Caterplein, maar ook Dimi`s en de Flierefluiter. Alles! Op het Marktplein stond al wel een dj te draaien, maar verder was het plein verlaten. We kwamen meer verstekelingen tegen die verdwaald rond liepen en toch maar weer naar huis gingen. Domme, domme horeca van Apeldoorn!! Wij hadden zakken vol met geld en enorme dorst maar konden nergens heen. De overgang tussen de borrel en het nachtfeest is er helaas dus niet.

Uiteindelijk liep het Marktplein rond 23:00 uur vol en kwamen de vrienden ook weer terug. Tot in de late uurtjes staan dansen zowel op het Marktplein, als in de Flierefluit. Gelukkig dus toch nog na een kleine dip een knalfuif gehad in onze stad. En die fiets? Die stond er gelukkig nog.

Apeldoorn, wat moeten we hier nou weer mee? Leuk die borrel, maar moeten we daarna dan naar huis? Is dat juist de bedoeling van de borrel en heb ik dat niet goed begrepen? Of is het overal dat de horeca tussendoor een paar uur dicht gaat?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Caterplein Apeldoorn Evenementen Apeldoorn Horeca Marktplein Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!