Apeldoornse talenten grijpen kans bij Expose Yourself

Vrijdag 8 juni 2012

Door EvaSiebelink

NewArts055

Toen wij binnenkwamen in Gigant, waren er ongeveer 50 mensen. Redelijk weinig en zeker gezien de acts (veel kinderen – waar waren de ouders?).

De start was aan The Next Movement. Een band met jonge meiden en jongens die een knappe prestatie neerzetten. Ze moesten in het begin een beetje inkomen, maar ach ze zijn nog jong. Ze zongen 3-stemmig en legde de toonhoogtes feiloos op elkaar: in deze groep zit zeker potentie.

Vervolgens was het de beurt aan Shahir. Dit multi-talent is natuurlijk vaker te bewonderen geweest in Apeldoorn en op nationale televisie. Het was wederom een sterk optreden, hij heeft veel overtugingskracht, meent wat hij zingt en dat merk je. Wel deed hij nummers die ik al vaker heb gehoord. Misschien wordt het tijd voor wat nieuws.

Sendur begon zijn optreden door mensen de kuil van Gigant in te lokken (stapje naar voren!). Tot een ieders verbazing lukte dit! Hij begon met een nummer over dat hij niet kon zingen en vandaar dat hij rapt. Veel humor, zelfvertrouwen: sterke act. Een jongen die volgens mij ook al eventjes bezig is en dat merk je. Zijn dynamische flow en pakkende teksten kwamen bij mij echt aan.

Na de pauze was het de beurt aan Streetchampz. Zij deden korte stukjes hiphopdans achter elkaar. Ik had het idee dat dit meerdere showteams waren en dat daarom de stukjes achter elkaar geplakt waren. Door die afwisseling bleef het spannend. Dit was natuurlijk weer genieten. Jeugd die zoveel plezier haalt uit het samenwerken en bewegen op muziek, met een aantal zeer getalenteerden in het team: dat is leuk om naar te kijken.

DoubleM, nog een rapper. Maar een hele andere rapper. Oldschool flow en een goede dj, ik hou ervan. Hij wist mij te boeien door het samenspel met de back-up rapper en hield de energie daardoor vast.

Als afsluiter was het de beurt aan Daily Amount. Wat een talent! Goede skills, uitstraling maar ook goed muziekgevoel. Ze zijn nog jong maar de groep is een eenheid. Ze durven te performen en dat pakt het publiek.

De jury was het erover eens: Streetchampz en Daily Amount mochten door naar de finale. Op zich jammer dat het twee dansteams zijn, maar zij vonden hen toch echt de beste.

Ik heb een leuke avond gehad met een hoop leuke acts en veel talent. New Arts Apeldoorn heeft wederom leuke kansen neergezet voor jongeren.

De finale in Gigant was gisteren. Vier acts zullen dan gestreden hebben om de prijs ter waarde van € 500,-. Het verslag van de finale zal spoedig volgen.

In de finale stonden:

– Dani & Chokz (rap)

– Janneke Bloemendaal (singers-songwriter)

– StreetChampz (dans)

– Daily Amount (breakdance)

Tekst: Eva Siebelink en Marlotte Vissink

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?