Aventus sluit overeenkomst met SPA Groep over AMBOR-opleidingen

Donderdag 3 juli 2014

Door Redactie

© Aventus

Op donderdag 3 juli is een intentieovereenkomst ondertekend tussen Aventus en SPA Groep. De overeenkomst houdt in dat deze twee partijen willen samenwerken om mbo-opleidingen aan te bieden in de branche AMBOR (Afval, Milieu, Beheer & onderhoud Openbare Ruimte).

De ondertekening van de overeenkomst door Gideon Alewijnse, voorzitter college van bestuur van Aventus en Ronald Ravesteijn, directeur van SPA Groep, vond plaats in het schoolgebouw van Aventus, locatie Apeldoorn en is de eerste stap naar samenwerking.

Aventus en SPA Groep geven aan dat aan dat ze kansen zien in een samenwerking op het gebied van organisatie, ontwikkeling en uitvoering van ‘AMBOR-onderwijs’. Een voorbeeld van mogelijke samenwerking in de toekomst is dat SPA Groep vakinhoudelijke lessen verzorgt en dat Aventus de kern van het onderwijs en de generieke vakken, zoals Nederlands, verzorgt.

In eerste instantie zal de samenwerking zich richten op de Entreeopleiding (mbo niveau 1) in de beroepsbegeleidende leerweg (BBL). Momenteel volgen al medewerkers van de afdeling Beheer en Onderhoud van de gemeente Apeldoorn een Entreeopleiding bij SPA in samenwerking met Aventus. Naar verwachting zullen in de toekomst ook medewerkers van andere instellingen en bedrijven in de regio Stedendriehoek, die werkzaam zijn in de AMBOR-branche, een opleiding in deze richting volgen.

In de toekomst kan het opleidingsaanbod uitgebreid worden in de AMBOR-branche met volgende opleidingen op niveau 2, 3 en 4:

  • Allround medewerker afvalbeheer
  • Allround medewerker beheer openbare ruimte
  • Voorman BOR
  • Beheerder milieustraat
  • Teamleider AMBOR

De bovenstaande opleidingen worden op dit moment ontwikkeld en mogen vanaf 2015 ingevoerd worden.

SPA Groep biedt al meer dan 15 jaar doelgerichte ondersteuning aan mensen en organisaties die zich bezighouden met de uitvoering van Afval- en Milieubeheer en Beheer Openbare Ruimte (AMBOR).

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?