Help de bevolking van Oekraïne

Bas, Willem en ik in de Walviszaal van Gigant: deel 3- Reinier

Vrijdag 7 februari 2020

Door Redactie

Eigen foto

In de intieme kleinkunst theaterzaal de Walvis in Gigant treden op zondag 9 februari aanstaande ‘Bas, Willem en ik’. Met een geheel nieuw programma waarin het publiek kan genieten van de literaire kunsten van deze mannen. Wij stellen hen voor in een driedelige miniserie. Vandaag, ‘ik’, oftewel Reinier Groenendijk.

De ‘ík’ van Bas, Willem en ik, is Reinier Groenendijk. Schrijver en muzikant en als er nog tijd over is, werkt hij ook nog ergens. Begon zijn schrijverscarrière als schrijver van liedjes.

Finale

Met zijn liedjes behaalde hij een finaleplaats in de beste songwriters van Nederland wedstrijd van stichting Conamus. Hij eindigde als derde. Ging vervolgens columns schrijven voor bedrijfsbladen en werkte daarnaast onder meer voor Wegener Media, Eigen!, De Kunst- en Museumkrant, Playboy, Apeldoorn Direct en Magazine C van Logeion, de vereniging van
communicatieprofessionals.

‘Ik’ schrijft korte en lange verhalen, overpeinzingen en zo nu en dan gedichten. Bracht inmiddels een paar boeken uit: Pal Aan! met fotograaf Peter Vroon en Whisky Rocks, een hilarisch verslag van een whiskyreis in een oude Landrover door Schotland met fotograaf Martin Hogeboom. Hij hield er een gezonde passie voor whisky aan over. Was verder betrokken bij diverse schrijverscollectieven die vooral vanuit de anonimiteit opereerden.

‘Ik’ speelt heel soms ook nog wat piano tijdens de voorstelling.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?