Help de bevolking van Oekraïne

Bevrijdingsfestival Apeldoorn gaat niet door

Donderdag 3 mei 2012

Door Redactie

Bevrijdingsfestival

Omdat de veiligheid op en rondom het Bevrijdingsfestival ‘The Legends’ niet kan worden gegarandeerd, heeft de gemeente Apeldoorn de vergunning voor dit evenement ingetrokken.

Het bevrijdingsfestival zou a.s. zaterdag plaatsvinden in het Mheenpark en zou de hele dag duren. Arnand, The Amazing Stroopwafels, Massada, Gruppo Sportivo en vele andere artiesten zouden deze dag optreden.

Het beveiligingsbedrijf dat ingehuurd was, trok zich terug nadat de organisatie en het bedrijf het financieel niet eens konden worden. Er was inmiddels een ander beveiligingsbedrijf ingeschakeld, maar de gemeente vond dat zij onvoldoende tijd had om zich goed voor te kunnen bereiden op dit evenement. Dit zou ten koste kunnen gaan van de veiligheid, wat voor de gemeente genoeg reden was om de vergunning in te trekken.

De gemeente zegt hierover: “De gemeente betreurt dit besluit en zag het festival als een goede aanvulling op het bestaande evenementenaanbod. Echter de gemeente moet instaan voor de veiligheid van de bezoekers. Dit is ook een moeilijke beslissing voor al die organisaties, waaronder politie en brandweer, die zich de afgelopen periode hiervoor hebben ingezet.”

Gemeente Apeldoorn trekt omwille van de veiligheid de vergunning in van het bevrijdingsfestival. Dit is:

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Bevrijdingsdag Apeldoorn

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?