Bezoekers van de Open Monumentendagen 2014 worden “tijdreizigers”

Donderdag 28 augustus 2014

Door CODA

© CODA

Het NS-station, Garage Stichting Veteraan Autobussen, het Zwitsalterrein, Stallencomplex Paleis het Loo, Het Achterom en De Woeste Hoeve – het is slechts een greep uit de locaties die tijdens de Open Monumentendagen op 13 en 14 september in de schijnwerpers staan. Het thema van deze Open Monumentendagen is Op reis! en niet alleen de locaties maar ook alle activiteiten sluiten daar op aan. Het programmaboekje is inmiddels op tal van plaatsen in Apeldoorn en omgeving gratis verkrijgbaar en is bovendien te bekijken op monumentendagenapeldoorn.nl

Ook dit jaar is het comité Open Monumentendagen Apeldoorn – waarin Stichting Apeldoornse Monumenten, CODA, de gemeente Apeldoorn en het Erfgoedplatform Apeldoorn samenwerken – er weer in geslaagd een gevarieerd programma samen te stellen. Het thema Op reis laat mensen reizen – niet alleen over land, over water en per spoor, maar ook door verhalen en door de tijd. Bezoekers van deze 28e editie van de Open Monumentendagen worden tijdreizigers die hun (monumentale) grenzen kunnen verleggen.

Het volledige programma is te lezen in het programmaboekje dat onder andere bij alle CODA-vestigingen, het stadhuis, Nawijn & Polak en op tal van andere plaatsen in Apeldoorn en omgeving gratis verkrijgbaar is. Ook is het programma te vinden op monumentendagenapeldoorn.nl; voor achtergrondinformatie over de monumenten kunt u kijken op geheugenvanapeldoorn.nl. De Open Monumentendagen in Apeldoorn zijn ook te volgen via Twitter (#OMD055) en Facebook (openmonumentendag.apeldoorn).

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!