Candy Dulfer, publiek gaat uit zijn dak

Zaterdag 27 augustus 2016

Door Redactie

Op deze zwoele avond onder een nagenoeg wolkenloze hemel  ging Candy Dulfer om 8 uur van start voor haar concert aan de kanaaloevers in Apeldoorn. Een moeilijk in een hokje te passen muzikant, een veelvraat wat betreft muziekstijlen en dat liet ze ook deze avond weer zien en horen, als extra bandleden waren deze avond 2 gasten bij, de veelzijdige muzikant, zanger tekstschrijver en instrumentatlist Chance Howard uit de USA en de zanger Ivan Peroti bekend van de Voice.

Naast nieuw werk bracht ze ook oude nummers zoals het ‘Lily was here’. en nummer vol melancholie, waarbij ze vertelde dat ze dit nummer al speelde als 17-jarige in het Apeldoornse Gigant. In een van de volgende nummers speelde Candy een heerlijk duet met haar drummer, adembenemend.

Voor mij werd het helemaal verrassend toen ze met de AWI (Air Wind Instrument) op het toneel verscheen. Een electronisch instrument waaruit ze al sprekend verrassende klanken mee voort weet te brengen. Hoewel ik haar het liefste toch op saxofoon hoor, maar dit terzijde. Het publiek dat in grote getale was op komen dagen genoot met volle teugen en bewoog en klapte enthousiast mee voor zover dat mogelijk is zittend op een stoel of en een bootje.

Voorafgaand aan het concert van Candy Dulfer, trad evenals vorig jaar, Caroline in ’t Veld op. Zij is een zangeres met een fijne stem en speelt daarnaast uitstekend accordeon. Met haar driemans band wist zij het publiek uitstekend te vermaken met haar eigen luisterliedjes. De hommage aan Karin Heuvelmans ontroerde. Caroline in ’t Veld, een naam om te onthouden.

Kortom een top concert op een top locatie met top weersomstandigheden. Een heerlijke muziekavond.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?