Cultuur bij je buur: vissen in een volle vijver

Dinsdag 25 maart 2014

Door Redactie

Markant

Wie altijd al een huis vol heeft willen hebben met leuke artiesten en dito publiek kan zijn slag slaan in het weekend van 16 t/m 18 mei. Gastvrije inwoners kunnen vanaf nu een artiest naar keuze boeken op www.cultuurbijjebuur.nl. Ook verzorgingshuizen, ondernemers of sportclubs kunnen een artiest of kunstenaar in huis, winkel of kantine halen. Zolang het maar geen regulier podium betreft. De website bergt inmiddels een keur aan Apeldoornse artiesten en kunstenaars die staan te popelen om te mogen optreden of exposeren op verrassende plekken in de stad en de dorpen.

Een vijver vol artiesten
Het aanbod van artiesten is bijzonder divers: bands, vertellers, koren, beeldend kunstenaars, singer-songwriters en dansers. In hun eentje of met z’n 20-en. Versterkt en akoestisch. Inwoners en organisaties die gastheer/vrouw willen zijn, hebben keuze te over. Door een artiest te boeken kan men onderling afspraken maken. Komen artiest en gastheer tot een match, dan wordt die getoond in een agenda. Alle optredens zijn openbaar en gratis toegankelijk; ze bieden Apeldoorn de gelegenheid te laten zien hoe gastvrij de stad is.

SpektAKel
‘Cultuur bij je buur’ is een initiatief van SpektAKel, servicepunt voor amateurkunst in Apeldoorn en onderdeel van Markant. En valt in de landelijke Week van de Amateurkunst; een jaarlijks evenement om het publiek in contact te brengen met lokale kunst- en cultuurvormen. Het project is mede mogelijk gemaakt door financiële steun van de gemeente Apeldoorn en Rabobank Apeldoorn.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!