Daar istie weer: Plugged! in Gigant

Maandag 2 april 2012

Door Redactie

Apeldoorn Direct

Aanstaande vrijdagavond 6 april is het weer zover: bandcompetitie Plugged! zal alweer voor de twaalfde keer worden georganiseerd in Gigant. In ons laatste bericht over Plugged! meldden we nog dat de aanstaande editie een rock/pop editie betreft en er later in het jaar een hiphopeditie zou worden georganiseerd. Dit is niet meer het geval. Zowel rock-, pop-, als hiphopacts zullen optreden.

Deelnemers
De deelnemers zijn, in willekeurige volgorde, Orange Fox (pop/rock), Dog Days (funk/rock), Fiber (alternatieve poprock), Double M (hiphop), Kill Once More (metal) en Amon & Ra (dubstep).

Voorprogramma
Het voorprogramma wordt verzorgd door de winnaar van de 11e editie van Plugged: The Mutes! En dat samen met Ben van Essen, de winnaar van de 10e editie van Plugged. Behalve een voorprogramma en zes optredens van de deelnemers is er een extra optreden van Apeldoorner Tom Haze. Een jaar geleden won hij CODA Open, een Apeldoornse talentenjacht. Tussen de optredens door zorgt DJ Peter voor de muziek.

Jury
De jury bestaat uit drie opvallende Apeldoorners: Lonneke Scholten, Peter Vroon en Harald Wind. Lonneke Scholten deed ooit mee met de allereerste editie van Plugged met haar band Base-ment en is nu muziekdocente en zangcoach en zingt sinds kort zelf ook weer in de funk&soul band Breaking Glass. Verder is Apeldoorns meest opvallende en kleurrijke popfotograaf Peter Vroon van de partij die tevens een fotoshoot verzorgt voor de winnaar.

Presentatrice
De presentatrice van de twaalfde editie is de Apeldoornse Emily Willmann. Voor het eerst na een lange reeks mannelijke presentatoren staat er nu een dame op het podium. Zij neemt het publiek mee op zoek naar nieuw talent en praat de optredens aan elkaar. Vilmos Pluim, Olivier Deriga, Coen Pennings en Benjamin Kuijpers gingen haar voor als presentator van Plugged!.

Prijzen
De winnaar ontvangt lokale prijzen waar zij als muzikanten wat aan hebben, waaronder:

– Een interview in De Stentor;
– Reitse Giebers van Voicebeat (zangles & opname) biedt de (vocalist van de) winnaar drie zanglessen aan en bovendien kan er één nummer worden opgenomen.
– Een gitaar gesponsord door Harald Wind’s DooDad Guitars;
– Een professionele fotoshoot, verzorgd door fotograaf Peter Vroon.
– De winnaar is welkom in de studio van Radio Apeldoorn voor een interview.
– Een etentje bij Jean Pierre Gezellig Eten & Drinken in de Van Kinsbergenstraat.

Daarnaast wordt er ook tijdens de prijsuitreiking de speciale Vilmos Pluim-wisseltroffee-gitaar symbolisch uitgereikt aan de winnaar. Deze blijft echter eigendom van de organisatie van Plugged. Plugged wordt georganiseerd door Apeldoorners Joram Wentink en Tom Brands.

Afterparty
Traditiegetrouw zal er evenals in vorige edities van Plugged, na alle optredens en de prijsuitreiking, in Arthouse Le Kink, Paul Krugerstraat 6 te Apeldoorn,wederom een dampende, stampende Plugged Afterparty zijn. Het belooft zoals altijd een onvergetelijke nacht te worden met knallende aanbiedingen en de beste muziek verzorgd door DJ Peter.

Het voorprogramma begint om 19:30 uur, de deur is open vanaf 19:00 uur. Een kaartje kost € 6,50 in de voorverkoop en € 7,50 aan de deur.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?