De Tragiek van de Wonderdokter

Maandag 1 mei 2017

Door Redactie

Aad van der Waal, theatermaker in hart en nieren en al enkele maanden onze stadsdichter, brengt in het weekend van 6 en 7 mei ‘De Tragiek van de Wonderdokter’, een eenakter in zes scenes, op de planken. Een stuk waarin tragiek en humor elkaar naadloos weten te vinden zoals onderstaande toelichting al doet vermoeden. De voorstelling duurt ongeveer 50 minuten.

De Tragiek van de Wonderdokter

Johan en Thomas zijn lid van dezelfde toneelvereniging. Zij hebben het druk met de repetities voor het toneelstuk ‘De Wonderdokter’; een absurd toneelstuk waarin Jezus weer op aarde komt  in het lichaam van de nogal naïeve Dokter Schaap die (zonder er zelf erg in te hebben) wonderen verricht. Vanwege de omvang van hun rol – Johan is zelfs gekozen voor de hoofdrol – hebben zij besloten om naast de gezamenlijke bijeenkomsten van hun vereniging elke week ook nog eens extra te repeteren met z’n tweeën. Dit gebeurt op donderdagavonden in het huis van Johan’s moeder. Aanvankelijk zijn dit prettige en productieve avonden maar langzaam veranderen er een aantal dingen en komt de samenwerking tussen de twee jongens onder druk te staan.

De spelers

Olivier Boekhold en Mark Rietvelt hebben elkaar leren bij Theater Merlijn en trokken daar veel met elkaar op. Aad van der Waal (oprichter, toneelschrijver, docent en regisseur van Theater Merlijn) schreef dit stuk op basis van de wensen en ideeën van deze twee spelers.

De schrijver

,,Een uitdaging”, zegt de schrijver ,,Omdat de een graag een komisch stuk wilde waarin veel te lachen valt terwijl de ander een bloedserieus stuk voor ogen had. Ik geloof dat er voldoende aan beide wensen is voldaan. Vooral toen er gevraagd werd of het ook over jaloezie kon gaan vielen de diverse puzzelstukjes in elkaar.”

Spel: Olivier Boekhold & Mark Rietvelt
Script en regie: Aad van der Waal
Plaats: Voormalige Fotovakschool (zijingang)
Adres: Henri Dunantlaan 2A in Apeldoorn
Toegangsprijs: €5,00
Reserveren via: aad.vdwaal@hotmail.com
Aanvang voorstelling: Zaterdag 6 mei 20:00 uur en zondag 7 mei 15:00 uur
Zaal open: Zaterdag 19:30 en zondag 14:30

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?