Een weekend vol vechtpartijen op het Karateplein

Zondag 17 juni 2012

Door Redactie

Vroonphotomotion.nl

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag de handen vol gehad aan meerdere aanhoudingen in het uitgaansgebied van Apeldoorn na de nodige vechtpartijen en ruzies. De politie stelt een nader onderzoek in naar de diverse incidenten.

Rond half 3 ’s nachts werd er gevochten op de Nieuwstraat. De twee vechtersbazen waren moeilijk van elkaar te scheiden, er kwamen meerdere agenten en portiers aan te pas om ze uit elkaar te halen. Allebei de jonge mannen (17 en 19, beide afkomstig uit Apeldoorn), hadden verwondingen in hun gezicht. Het bleef onduidelijk wat er precies voorgevallen was. Op basis van het feit dat meerdere getuigen hadden gezien dat de 17-jarige de 19-jarige tegen zijn hoofd had geschopt toen deze op de grond lag, is de 17-jarige aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Het is nog onduidelijk of de mannen aangifte gaan doen tegen elkaar. Tijdens de aanhouding van de 17-jarige, pakte een vriend van deze jongen een politieagent vast en probeerde de agent achterover te trekken. Hierop is ook deze jongeman aangehouden, wegens belemmering van de politie.

Niet veel later kwam er een melding dat een getuige een jonge man had zien lopen met een groot mes in zijn broeksband. De jongen, een 17-jarige Apeldoorner, werd door de politie opgespoord en gefouilleerd. Hij bleek drie grote messen bij zich te hebben. De messen zijn in beslag genomen en de jongen is ingesloten. Ook krijgt hij een horecaverbod opgelegd.

Rond 03:00 uur werd er op het terras van een café aan het Beekpark gevochten, waarbij er met stoelen over en weer geslagen werd. De politie ging er direct met een hond op af, waarna de mannen wegliepen. Eén van de betrokkenen bleek te zijn gestoken in zijn been. De persoon die hem gestoken zou hebben, een 27-jarige man uit Deventer, is aangehouden. De gewonde man is naar het ziekenhuis gebracht om te worden behandeld.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Caterplein Apeldoorn

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?