Eigenaar C1000 belooft werknemers gesprek

Woensdag 16 mei 2012

Door Redactie

Apeldoorn Direct

Voor 1 juni zal de eigenaar van C1000 De Mheen, Paul Bredewout, in gesprek gaan over de petitie die 75 jonge werknemers afgelopen zaterdag indienden. Zij eisten het juiste salaris, minder werkdruk en het stoppen met intimideren door leidinggevenden. Bovendien willen zij een fietsenstalling die al twee jaar wordt beloofd, omdat fietsen vaak vernield of gestolen worden.

Bredewout heeft nu dus ingestemd met een gesprek tussen hem, vakbondsbestuurder Rik Grutters en enkele werknemers, waaronder Michael van Hunen en Stefan Jansen. Van Hunen was één van de kartrekkers van de actie. Hij stelt dat het door de intimidatiecultuur die er heerste in de supermarkt, niemand wat durfde te ondernemen. Uiteindelijk bleek deze petitie het laatste redmiddel, aangezien praten met leidinggevenden absoluut op niets uitdraaide.

Van Hunen verbaast zich er overigens over dat nog niet één leidinggevende iets over de actie heeft gezegd. “Het lijkt wel alsof ze hebben afgesproken erover te zwijgen”, aldus de vakkenvuller op de website van FNV Bondgenoten.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?