Feestelijke opening in ACEC van The Big Draw

Maandag 27 september 2021

Door Dione Lam

In het ACEC gebouw was de grote opening van The Big Draw. Met kunstwerken van Martinus Papilaja, 22 kunstenaars van Apeldoornse bodem en een Manga-tentoonstelling met bijna 150 kleine werken wordt ACEC gevuld. Tot en met 3 oktober zijn de exposities nog te bezichtigen.

Opening

Het was een hele leuke en levendige opening. Met de 1,5 meter regel die net verwijderd was, konden er veel mensen bij zijn. “Voor onze instelling is dat echt enorm tof!”, vertelt Jasper van der Graaf, artistiek leider bij ACEC. De hele dag waren er meerdere workshops te beleven, die gegeven werden door kunstenaars. Zoals Flipbooks, waar kinderen een levensgrote tekening bekeken, waarna ze vervolgens zelf een mooi flipbook konden maken. Ook waren er studenten van de University of the Arts, ArtEZ, die het grote feest bezochten.

The Big Draw

Het grote tekenfestival gaat van stad naar stad, en is dit jaar ook in ons mooie Apeldoorn. Bij The Big Draw Apeldoorn worden er verschillende tekenprogramma’s opgezet door de stad heen. Dit zijn programma’s om te bekijken, maar ook zeker om aan mee te doen. Samen met culturele instellingen, scholen, bedrijven, zorginstellingen, winkels en horecagelegenheden wordt het georganiseerd. De gedachte achter dit festival is dat kunst de mensen verbindt.

De exposities in ACEC zijn alleen aankomend weekend nog te bezoeken van 12.00 tot 17.00 uur.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!