Fourtina

Woensdag 14 januari 2015, 24,00

Door Agenda

Fourtina, a tribute to the legend of rock Tina Turner!
Nurlaila Karim is zonder twijfel een van Nederlands meest veelzijdige zangeressen. Met indrukwekkende hoofdrollen in musicals als ‘Miss Saigon’, ‘Les Misérables’ en ‘The Wiz’ wist zij haar naam voor eens en altijd te vestigen in de vaderlandse theater- en entertainmentindustrie. Dromen laten uitkomen, is een van Nurlaila’s artistieke drijfveren. Daarom sprong ze twee jaar geleden in het diepe en nam ze onder andere een cd met gloednieuwe zelfgeschreven teksten op bestaande kinderliedjes uit alle windstreken op en leverde ze met de cd ‘Chameleon’ een verrassend volwassen geluid af. Om vervolgens haar opwachting te maken in de musicalhit ‘Sister Act’, waarin Nurlaila tot voor kort wekelijks zo’n twee keer in de huid kroop van hoofdpersonage Dolores van Cartier.

Maar dit theaterdier en bühnebeest pur sang wil veel meer dromen laten uitkomen. Daarom brengt Nurlaila dit theaterseizoen de spetterende show ‘Fourtina’. “Het is echt een superspannend avontuur, want we brengen deze productie volledig in eigen beheer. ‘Fourtina’ is een regelrechte muzikale ode aan de ouder wordende vrouw, die nog steeds dromen en passies heeft. De legendarische rocklegende Tina Turner – mijn grote idool – is daar een levend voorbeeld van”, vertelt Nurlaila enthousiast. ‘Fourtina’, waarin het indrukwekkende repertoire van La Turner is verweven, is geen imitatieshow of musical, maar een zinderende show vol passie, rock, onvervalste blues, flitsend licht en prachtige kostuums.

‘Fourtina’ is een onvergetelijke theaterbeleving, vol energie en emotie, waarin Nurlaila wordt bijgestaan door vier danseressen, drie backing vocals en een ijzersterke achtkoppige band onder leiding van niemand minder dan Mike Schäperclaus (bekend van ontelbare tv- en concertprogramma’s).

Locatie: Schouwburg Orpheus, Apeldoorn
Voorstelling:  30 januari 2015
Aanvang:        20.00 uur, Rabobankzaal

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!