Gemaakt in Apeldoorn maak het mee op Zwitsal

Maandag 29 juni 2015

Door Redactie

Op zaterdag 4 juli om 11.00 uur gaan de deuren van Hal 32 op het  Zwitsalterrein open van de EXPOSITIE  over de oude maakindustrie uit Apeldoorn en omgeving.

Deze expositie, ingericht door de Vereniging Oud Apeldoorn, bevat uniek materiaal over diverse Apeldoornse bedrijven, zoals bv. De Nettenfabriek, van Haas& Brero, Nedcos, koperpletterij de Heus, Sparta, etc.

De expositie is vanaf 4 juli tot en met 13 september elk weekend te bezoeken van 11.00 tot 16.00 uur.

Op zaterdag 4 juli zal tevens het boek “Zwitsal door de jaren heen” over de geschiedenis van de Zwitsalfabriek verschijnen en vanaf 13.00 uur bij de stand van de Vereniging Oud Apeldoorn verkrijgbaar zijn voor de speciale prijs van € 12,50 ( alleen dit weekend!)

Naast de expositie vinden er nog diverse activiteiten in dit weekend plaats, t.w. rondleidingen door het  Apeldoorns Gidsen Collectief , exclusieve verzamelingen van Zwitsal producten ( alleen op 5 juli ) en een zeer bijzonder theaterproject, getiteld :

Fabrieksfragmenten
Het Zwitsalterrein verandert. Schrijvers / kunstenaars Linda Pijnacker  en Riet Mellink struinden er rond en brachten de opmerkelijke plekken in kaart. In de kijk- en luisterroute “Fabrieksfragmenten” belichten zij een aantal plekken die hen opvielen tijdens hun ontdekkingstochten. Plekken die hen verwonderden, verbaasden; die ontroerden en aan het denken zetten. Zij vingen deze momentopnames in woorden, in zogenaamde ‘plekteksten’: korte tekstfragmenten speciaal voor de locatie geschreven. Uitgerust met een mp3-speler en plattegrond ga je je eigen neus achterna, open je je ogen en doe je je eigen ontdekkingen.

Vertrekpunt : Hal 42 , doorlopend vanaf 11.00 tot 16.00 uur, tijdsduur 60 min. Onder de noemer SPEEL HET MEE is er voor het gehele gezin van alles te beleven! Ieder weekend kun je mee doen aan activiteiten waarmee je stempels verzamelt voor je stempelkaart. Doe bijvoorbeeld mee aan de fotospeurtocht, tover je fiets om tot een “brommer”of maak gebruik van de wind om een papieren vliegtuig zo lang mogelijk te laten zweven. Lever je stempelkaart in voor 13 september. Verzamel je de meeste stempels dan kun je een gezinsabonnement winnen voor het park “de Julianatoren” of  van de “Apenheul”, voor jou en je familie. Haal je stempelkaart op het Zwitsalterrein tijdens de openingstijden van de expositie in Hal 32 en speel het mee! Toegang en deelname aan de activiteiten is gratis!

Voor meer informatie : kijk op website : www.gemaaktinapeldoorn.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Tentoonstelling

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!