Gemeentelijke Erepenning voor scheidend voorzitter Stichting ’t Konings Loo

Dinsdag 1 juli 2014

Door Redactie

Medea Huisman

De heer C.A. Geldof (68) ontvangt maandag 30 juni 2014 uit handen van loco-burgemeester N.T. Stukker de gemeentelijke Erepenning. Dit gebeurt tijdens een bijeenkomst waar het huidige bestuur van de Stichting ’t Konings Loo afscheid neemt. De heer Geldof is voorzitter van de stichting.

De heer Geldof was vanaf 2003 tot 2006 secretaris van de Stichting ’t Konings Loo, vanaf februari 2006 bekleedt hij de functie van voorzitter. De Stichting ‘t Konings Loo behartigt de belangen van Paleis Het Loo. Inkomsten uit vrijwilligerswerk en geworven fondsen worden gebruikt voor uitbreiding van de collecties. Ca. 200 gastvrouwen en -heren staan bezoekers te woord, verzorgen het pendelvervoer tussen entreegebouw en paleis en helpen in de paleiswinkel en bij de uitgifte van
de audiotour.

Daarnaast verzorgen zij rondleidingen en assisteren zij bij het onderhoud van de tuinen.Als voorzitter was Geldof belast met het aansturen van deze vrijwilligers, had hij de controle over de dagelijkse gang van zaken van de vrijwilligers en ook was hij eindverantwoordelijk voor de museumwinkel.

Vanaf 1 juli neemt de directie van Paleis Het Loo de dagelijkse aansturing van de vrijwilligers over. De stichting blijft wel bestaan, maar zal zich vooral op het beheer van de financiën toeleggen.De heer Geldof was van 1995 tot 2003 bestuurslid bij wijkraad de Naald.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!