HAEVN en Diggy Dex treden op tijdens eerste Apeldoornse Maaiveld Festival

Dinsdag 10 maart 2020

Door Redactie

De binnenstad van Apeldoorn staat op 15 en 16 mei in het teken van het nieuwe tweedaagse festival: Maaiveld. Misschien kan je je dit artikel daarover nog herinneren. De organisatie heeft bekendgemaakt dat onder meer HAEVN en Diggy Dex komen optreden.

Bij Maaiveld festival vormen muziek en kunst de rode draad. Ruim 25 shows, voorstellingen en curiosa op onderscheidende locaties in de binnenstad, verdeeld over vrijdagavond en zaterdag. Met (inter)nationale en lokale artiesten, die werken vanuit spannende combinaties tussen muziek, dans, theater, techniek en meer.

Gratis toegankelijk festival

Het festivalhart op en rond het Stationsplein van Apeldoorn is gratis toegankelijk. Met spraakmakende liveshows van onder meer Diggy Dex en HAEVN, vuurspuwende muziekmachines, unieke belevenissen en diverse grote en kleinere optredens van gevestigde namen, nieuwe makers en lokale gezelschappen, is er van alles te beleven voor alle leeftijden en liefhebberijen.

Laat je verrassen door theater, dans, acrobatiek, installatie- en lichtkunst op de sfeervolle locaties die voor het festival zijn geselecteerd. Er is bewust gekozen voor verhalende en onderscheidende locaties, zoals de Oude Nettenfabriek, Royal Talens en Ketelhuis. Plekken waar stadshistorie, erfgoed, verbinding en cultuurbeleving samen komen in een unieke festivalervaring.

Divers programma

Vrijdagavond wordt de grasmaaiermotor direct vol aangetrokken, met diverse optredens op het Stationsplein. Daar zie je op de main stage dus onder meer Diggy Dex, die samen met een 40-koppige bezetting van Jeugdorkest Nederland een unieke show zal neerzetten. Zorg echter dat je wenkbrauwen goed beschermd zijn, want naast de main stage knalt het grote ballen vuur, wanneer Symphony of Fire de muzikale machines aantrapt. Maar je kunt die avond ook een compleet nieuwe wereld betreden in de Oude Nettenfabriek, waar Boris Acket een speciaal voor Maaiveld ontwikkelde kunstinstallatie toont en waar je wordt ondergedompeld in licht en sounds.

Dorsmachine

Ook op zaterdag is er geen ontkomen aan; overal knettert en knalt het als een oude dorsmachine. Met muziekoptredens van bijvoorbeeld songsmid broeder Dieleman, de theateracrobatiek van Boost Producties, het unieke totaaltheater van Duda Paiva Company en een overrompelende cross-over voorstelling van Ikarai. Ook kan er worden genoten van de woordkunsten van Wordbites en Mensen Zeggen Dingen en zijn er optredens op de routes tussen locaties, zoals de Arnhemse Meisjes. Het slotconcert op het Stationsplein is van de populaire dreampopband HAEVN, die zich ook laat begeleiden door de jonge talenten van Jeugdorkest Nederland.

Maaiveld wordt georganiseerd door een coalitie van cultuurpartners in Apeldoorn: CODA, GIGANT, Orpheus, orkest de ereprijs en NJON. Binnenkort maakt de organisatie nog meer programma’s en locaties bekend.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!