“Hermitage, Belgische Talenten maken het waar”

Vrijdag 5 december 2014

Door Bart Lauw

© Hermitage

Hermitage, een Belgisch mannentrio, stond op de planken van Orpheus. Kleinkunst in optima forma. De zaal was niet uitverkocht, het Apeldoornse schouwburgpubliek in het begin afwachtend, maar kwam na verloop van tijd meer en meer los. Toch vraag ik mij af of Hermitage niet beter in Gigant zou kunnen acteren. De kleinschaligheid van Gigant past mijns inziens beter bij het subtiele repertoire dan Orpheus. Niettemin ging vrijwel een ieder met bewondering en een lach op het gelaat aan de naborrel na het zien van de voorstelling “Alleen de liefde kan u redden”.

Hermitage bestaat uit het Gentse driemanschap David van den Hende, beter bekend als Divan, de man op de piano en gitaar en behept met een prachtige stem, Carlo van den Hende op Cello en gitaar en Filip Verheecken op drum en percussie. De laatste twee zijn ook actief als achtergrondzangers.
De nummers zijn poëtisch, gevoelig, maar afwisselend ook vrolijk en bevatten regelmatig een boodschap die je raakt. De nummers worden spitsvondig aan elkaar gepraat door Divan. Helaas miste een deel van het publiek de subtiele Belgische humor wel eens, maar dat lag zeker niet aan de hoofdrolspelers die er een indrukwekkende show van maakten. Schrijver dezes had al eerder een preview gezien bij het Cultureel Café van Orpheus en wist dus dat er een bijzondere avond te wachten stond en dat werd volledig waargemaakt. De liedjes gaan over chaos, zonden, zondeval en uiteraard de liefde die de oplossing voor alle problemen is.

De cd van Hermitage, in 2011 wonnen zij nog de publieksprijs van het Amsterdamse Kleinkunst Festival, wordt momenteel grijsgedraaid in mijn cd speler. Vooral het gelijknamige nummer van de theatershow is indrukwekkend. Een absolute aanrader aan een ieder om deze mannen, waar we nog veel van gaan horen, te gaan volgen. Dat kan o.a. op www.hermitageweb.be of via hun Facebooksite.

Tot slot wens ik allen mooie feestdagen toe, wees lief voor elkaar, want om met Hermitage te spreken….ALLEEN DE LIEFDE KAN U REDDEN.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Theater

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!