Iers geluk in Gigant

Woensdag 8 oktober 2014

Door Peter Vroon

Gerard Oltmans

The Dublin Legends

Een compleet feest was het in de popzaal van Gigant. Ongeveer 250 mensen genoten van de Dubliners. De heren zijn ondanks hun hoge leeftijd nog altijd in staat om de sfeer van Ierland in Gigant te laten klinken. Het is een feest van herkenning en erkenning voor het instituut “Dubliners”.

Het publiek bestond niet alleen uit mensen van mijn leeftijd maar ook veel jonge mensen die alle nummers uit volle borst meezongen. De mooie combi van hun stemmen, vioolspel en alleen maar gitaren, banjo, mandoline maakten alles tot een happening van jewelste. Wat is de Ierse muziek toch mooi en wat doen deze mannen dit met passie en overgave.

Van het eerste tot het laatste nummer was gevuld met spanning en verwachting. Oud en nieuwer werk van de heren wisselden het optreden af. Cannon en Campbell zijn het hart van de band. De band speelt met een warme intentie alle bekende nummers en het publiek blijft van het begin tot het einde meedoen. Ik denk dat de band over 10 jaar nog kan bestaan met een nieuwe generatie jonge ouderen. De muziek is immers Iers en Ieren zingen.

De mannen kondigden aan dat ze volgend jaar graag terug komen in Apeldoorn. Heren wees welkom. Jullie zullen warm worden ontvangen.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?