Kijkdozen maken tijdens de Kunstroute

Donderdag 31 maart 2016

Door Redactie

Peter Vroon

CODA Junior staat komende zondag, 3 april, tijdens de Kunstroute van Apeldoorn Direct in het teken van kijkdozen maken. In de jeugdbibliotheek geven de kunstenaressen Lia van der Burgt en Astrid Ufkes een workshop kijkdozen maken. Opgeven kan tot en met aanstaande zaterdagmiddag, 2 april, 15 uur. Daaraan zijn kosten verbonden.

Lia van der Burgt is beeldend kunstenaar, Astrid Ufkes heeft fotografie tot kunst verheven. Beide vrouwen zijn lid van de stichting Ateliers Apeldoorn. Beiden zijn helemaal thuis op het gebied van kijkdozen. Hun aanpak is totaal verschillend. Wat ze doen laten ze ter plekke zien, want zowel Astrid als Lia neemt een kijkdoos van eigen hand mee naar CODA.

Komende zondag bundelen ze hun krachten. En dat belooft veel. Want de kijkdozen die de kinderen gaan maken zijn ware kunstwerken die zich in de meeste gevallen niet laten vergelijken met het knutselwerk op de basisschool. Een brandend lampje zorgt voor een extra dimensie. In totaal zijn er tussen 13 en 17 uur twee workshops. Voor iedere workshop is er plaats voor maximaal acht kinderen. Aanmelden is dan ook een vereiste. Wie zich niet aanmeldt, kan zondagmiddag natuurlijk komen kijken in CODA Junior. De toegang is gratis. Daar is ook informatie te verkrijgen over de cursussen die de dames aanbieden. Voor kinderen én volwassenen. Deelnemen kost zondag 8,50 euro per kind. Er zijn workshops: 13-14.45 uur en 15-16.45 uur. Aanmelden kan via liavdburgt@atelier33.nl en 055-5063347. Aan de balie van CODA liggen vanaf vandaag (gratis) plattegronden gereed met alle 21 locaties van de Kunstroute die zich door hartje Apeldoorn slingert.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Kunstroute

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!