Koningsdag in het Oranjepark

Woensdag 15 april 2015

Door Redactie

© Eva Campos Suarez

Het Oranjepark is traditiegetrouw de plek tijdens Koningsdag om naar toe te gaan als je op een ontspannende manier wilt genieten van verrassend theater, dans, kunst en muzikale acts. De drempel is laag; het is overzichtelijk en iedereen kan direct meedoen.

Fashion Fair & Lifestyle
Trek op 27 april iets aan (t-shirt, jasje, colbert, maakt niet uit) waarvan u denkt, dat verdient een pimp-beurt! Geef het aan de dames van het Mobiele Naaiatelier en zij versieren voor u dit ter plekke. Waarna u en het publiek verrast wordt met een feestelijke presentatie van het ‘nieuwe’ kledingstuk. Deze act is te zien bij het onderdeel Fair Fashion & Lifestyle. Het nieuwe onderdeel is gericht op duurzame kleding, accessoires en stoffen.

Koorddans over het water
Twee lichtvoetige dames balancerend op een koord over het water in het Oranjepark met op de achtergrond de muziek van een accordeon. Ziet u het al voor zich!

Reuze-krokodil in het park
Al eens een kunstenaar aan het werk gezien? Jelle de Graaf begint ’s ochtends met niets minder dan oude vuilnisbakken. Hij verknipt deze, last, boort, recyclet, en aan het eind van de middag heeft hij een nieuw kunstwerk af.

Oranje Ondernemend Apeldoorn
Onder ons innovatielabel ‘Dutch Orange Compagnie’ (DOC), voegen we in samenwerking met andere ondernemers in 2015 nieuwe elementen aan het Koningsdagprogramma toe: Circulaire Economie, gescheiden afvalinzameling door milieustraat bij de Kleedjesmarkt en afvalwanden op alle programma locaties; Oranje Business Meeting én Productpresentatie door Jonge Ondernemers. Met als klap op de vuurpijl de presentatie op Koningsdag 2015 van een ‘eigen’ Oranje productenlijn: ‘het Apeldoorns Mandje’.

Gezellig sfeertje
Op vele plekken in het park kan er een hapje en een drankje genuttigd worden. Uiteraard is het mooi weer en is er gelegenheid om plaats te nemen op één van de vele terrassen of lekker te liggen in het gras. Hele dag muziek in de Muziektent, markt met brocante en nijverheid en vele activiteiten om te kijken, maar ook te ervaren.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Koningsdag

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!