Laatste voorstellingen Aan de Vooravond gaan toch door

Woensdag 18 augustus 2021

Door Redactie

Archief | Angela Stouten

Het duurde maar even, de voorstellingen van ‘Aan de Vooravond’. De première kon eindelijk, na meer dan een jaar lang wachten, plaatsvinden en werd ook goed ontvangen door publiek en pers. Alleen werden de verdere voorstellingen afgelast vanwege een coronabesmetting binnen de cast. Orpheus maakt vandaag, woensdag 18 augustus, bekend dat de voorstellingen wel uitgevoerd kunnen worden. Op 8, 9 en 10 september zal de theatershow opnieuw in Orpheus te zien zijn.

Het Apeldoornsche Bosch

In dit autobiografisch toneelstuk beschrijft Eli Asser de vooravond van donderdag 21 januari 1943. In de nacht van donderdag 21 op vrijdag 22 januari 1943 werden alle patiënten van Het Apeldoornsche Bosch, een joodse psychiatrische inrichting, weggevoerd naar vernietigingskamp Auschwitz. De nu overleden schrijver Eli Asser was een van de verplegers bij deze inrichting. Samen met zijn vriendin, Eefje Croiset, is hij op 21 januari gevlucht. Ongeveer 150 andere personeelsleden en 80 patiënten deden precies hetzelfde. Voor de bijna 1.300 overgebleven patiënten, en ook 50 verpleegkundigen, was het een ander verhaal. Geen van hen keerde vanuit Auschwitz terug.

Toegang

Kaartjes voor de voorstellingen zijn al te verkrijgen en beginnen vanaf 15 euro. De shows van woensdag 8 en donderdag 9 september zijn ingericht op de anderhalve meter. Voor de show van vrijdag 10 september is een coronatoegangsbewijs nodig. Dat kan in de vorm van een vaccinatie- of herstelbewijs, ook een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor de voorstelling is geldig.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!