Love Story ‘met zakdoeken de zaal uit.’

Zondag 19 januari 2014

Door TheaterStefan

Love Story gaat over de rechtenstudent Oliver(Freek Bartels), die uit een rijke familie komt, en verliefd wordt op Jenny (Celinde Schoenmaker), muziekstudente en afkomstig uit een arbeidersgezin. De twee besluiten om te trouwen tegen de wil van de vader van Oliver (Ad Knippels). Jenny geeft haar eigen droom om concertpianiste te worden op om Oliver te kunnen onderhouden tijdens zijn studie. Die beslissing brengt haar in conflict met haar liefhebbende vader (Ger Otte). Na zijn afstuderen sluit Oliver zich aan bij een advocatenkantoor in New York en het paar besluit om een kind te krijgen. Wanneer dit niet meteen lukt bezoekt Jenny een dokter. De volgende dag valt hun wereld uiteen…

Love Story is weer een nieuw klein pareltje van Joop van den Ende die naast grote shows ook af en toe een voorstelling brengt die inhoud heeft, de voorgangers waren Aspects of Love en Next to Normal, kenmerken zijn kleine groep acteurs , klein orkest (viool, cello, contrabas en piano) simpel maar doel treffend decor en licht ontwerp.

Love Story trekt in Orpheus Apeldoorn niet veel bezoekers, maar de bezoekers die er zijn worden in de show van 2 uur geboeid en van door diverse emoties gesleurd met een uit eindelijk groot zakdoeken moment en een doodse stilte. Uniek aan deze musical is dat er geen pauze in zit, dit neemt wel al risico mee dat je het publiek 2 uur lang aan je moet weten te binden en dat is de cast van vanavond zeker geluk.

Complimenten gaan uit naar de prachtige regie van Paul Eenens, een geniale vertaling van Jan Rot.
Maar naast de creatieve is er een top cast bestaande uit Celinde Schoenmaker die al een carrière op West End heeft gehad nu eindelijk in Nederland ontdekt word.
Freek Bartels die voor groot Nederlands publiek bekend is geworden door Opzoek naar Joseph maar eigenlijke als je Freek van het begin volgt begonnen is in de kleine M-Lab productie In to the Woods waar ik hem ook heb mogen zien en toen al zei “Van hem gaan we zo veel meer horen, hij is uniek” en dat blijkt wan ook in Love Story heeft hij weer een paar hele grote stappen gemaakt.
Ad Knippels die we kennen als acteur of als u een musical kenner bent uit Cicke de Rat, speelde de Rol van Olivier Barrett III op zo sterke wijze dat het publiek deze man ook begon te haten prachtig om te zien. Ook Get Otte  kreeg vandaag bij afwezigheid van Dick Cohen de kans om te schitteren als de vader van Jenny dit deed hij met veel humor en op het einde met veel emotie Ger is een musical acteur die jaren mee draait altijd in een kleine rol en vervanger van de hoofdrol.

De titel zou u als publiek niet snel naar het theater trekken, maar ik kan iedereen Love Story wel aanbevelen voor het verhaal, muziek en onwijs sterke koor partijen.

Show is nog tot en met 13 april 2014 in heel Nederland te zien.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!