In gesprek met: Michel Post

Maandag 8 juni 2015

Door Redactie

© Michel Post

Apeldoorn heeft op dit moment ruim 157 duizend inwoners. Inwoners die hier zijn geboren of hier naar toe zijn verhuisd. Inwoners met bijzondere hobby’s of bijzondere verhalen. Verhalen die wij graag delen met de rest van Apeldoorn. Apeldoorn Direct sprak met Michel Post. Hij maakte recentelijk foto’s van de repetitie van de dansvoorstelling Narnia waar onder ander de Apeldoorner Arnold Put in speelt. 

 

1.     Stel je even voor, wie ben jij?
Hallo, mijn naam is Michel Post, 34 jaar geleden geboren in Apeldoorn en ik woon er nog steeds, al ben ik de laatste tijd ook vaak te vinden in Amsterdam.

 

2.     Ik heb gehoord dat je fotograaf bent, wat vind je zo leuk aan fotografie en waar komt de passie voor fotografie vandaan?
Ik kan me herinneren dat ik als klein jongetje op vakantie soms stiekem de camera van mij moeder pakte en foto’s ging maken. Op de havo vond ik kunstgeschiedenis interessant en merkte ik dat ik gevoel voor compositie had. Daarna heb ik er eigenlijk niks meer mee gedaan. Toen ik in 2011 op vakantie ging naar Cuba, wilde ik mooie foto’s maken en mocht ik een spiegelreflex camera lenen van een vriend van me. Hij legde mij de basis uit van fotografie, hoe de camera werkte (iso, diafragma en sluitertijd) en we hebben een dag foto’s geschoten.

Tijdens de vakantie heb ik me helemaal uitgeleefd op de camera en dat leverde mooie foto’s op. Op dat moment wist ik dat dit iets heel tofs was wat ik wilde doorontwikkelen. De volgende stap was een eigen camera kopen en foto’s maken. En dat heb ik ook gedaan. Op dit moment vind ik documentaire fotografie en portret fotografie toch wel het leukste om te doen.

 

4.     Ik heb gehoord dat je foto’s hebt gemaakt van de voorstelling Narnia, kan je ons daar wat meer over vertellen en hoe je dit hebt ervaren?
Een hele goede vriend van mij, Arnold Put, danst bij ISH. Zij hebben samen met het junior company van het national ballet een voorstelling gemaakt van het verhaal Narnia. Tijdens twee repetitiedagen heb ik foto’s mogen maken. Dit was onwijs tof om te doen, omdat je dan van dichtbij meemaakt hoe alle dansers vanuit verschillende disciplines samenwerken om er een mooie voorstelling van te maken. De twee dagen vlogen voorbij. Ik heb een aantal foto’s laten ontwikkelen en aan de dansers uitgedeeld. Daar heb ik hele leuke en mooie reacties op gehad, wat mij weer extra motiveert om meer van dit soort projecten te doen. Ik ben zelf ook naar de première geweest en dit was erg indrukwekkend. Een show die ik iedereen kan aanraden. 27 oktober is deze voorstelling in Orpheus te zien en volgens mij zijn er nog wat kaarten.

 

5.     Op welke foto ben je het meeste trots en waarom?
Van de Narnia foto’s heb ik niet een favoriet. Sommige foto’s hebben een hele sterke gezichtsuitdrukking, of hele mooie lijnen van lichamen wat de compositie ten goede komt daar ben ik wel trots op.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Kevin van de redactie
Meer dan 1.900 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!