Miranda van Drie nieuwe directeur NJO

Dinsdag 3 juli 2012

Door Redactie

NJO

Miranda van Drie volgt Wiebren Buma op als directeur van het NJO, de Nederlandse Orkest- en Ensemble-Academie. Van Drie was eerder werkzaam als beleidsadviseur en later als programmamanager cultuur bij de gemeente Apeldoorn. Sinds juli 2011 was ze in dienst van het Muziek Centrum Nederland als hoofd van de afdeling klassieke en hedendaagse muziek.

Wiebren Buma stopt per 1 september als directeur van het NJO. Hij is aangetrokken als directeur-bestuurder van De Leeuwenkuil in Deventer, het kunstencentrum voor Deventer en omstreken. Miranda van Drie zal vanaf september bij het NJO aan de slag gaan. Vanwege haar bedrijfskundige achtergrond en haar vorige functies als programmamanager cultuur van de gemeente Apeldoorn en hoofd klassieke en hedendaagse muziek bij Muziek Centrum Nederland is zij bij uitstek geschikt om het NJO in deze roerige tijden te leiden.

Het NJO organiseert enkele grote projecten per jaar. Elke zomer komen de meest getalenteerde jonge musici uit de hele wereld naar Gelderland om te werken met gerenommeerde coaches, dirigenten en solisten. Tijdens de NJO Summer Academy werken zij aan een breed scala van klassieke muziek. De resultaten van deze academie worden tijdens de NJO Muziekzomer aan het publiek getoond. Deze zomer staan de concerten in het teken van ‘Wie verre reizen maakt…’.

Elke winter organiseert het NJO een Wintertournee. Het NJO Symfonieorkest zal in januari 2013 onder leiding van Xian Zhang de Derde Symfonie van Mahler uitvoeren. De tournee voert langs de grote zalen van Apeldoorn, Nijmegen, Amsterdam, Enschede, Rotterdam en Den Haag.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!