Nieuw Jazz festival in Apeldoorn

Woensdag 27 maart 2013

Door Redactie

Peter Vroon

De gemeente Apeldoorn verleent in totaal € 30.000 subsidie aan een jazzfestival op vrijdag 31 mei 2013. Nadat half februari bekend werd dat de organiserende stichting dit jaar geen Jazz in the Woods zou organiseren, namen twee organisatoren het initiatief voor een alternatief programma. De samenwerkende horeca ontwikkelt een programma voor het Caterplein, Leienplein, Raadhuisplein en Kapelstraat onder de naam King Town Jazz & Soul Festival. BO Events organiseert het programma-onderdeel Jazz Live op het Marktplein.

Verantwoordelijk wethouder Detlev Cziesso is ingenomen met de initiatieven: “Het niet doorgaan van Jazz in the Woods is een verlies voor de stad. Ik ben dan ook heel blij dat twee initiatiefnemers zijn opgestaan. De gemeente ondersteunt die initiatieven graag en stelt daarvoor het voor Jazz in the Woods gereserveerde bedrag beschikbaar. We hebben er vertrouwen in dat de verenigde horeca en Bo Events met het King Town Jazz & Soul Festival een mooi evenement neer gaan zetten.”

De gemeente stelt wel als voorwaarde dat beide organisatoren samenwerken en onder één naam naar buiten gaan. Daarmee volgt het college het advies van de Stichting Apeldoorn Promotie. Evenementenmanager Michaela Luttenberg: “Wij hebben de twee initiatieven beoordeeld; de plannen van BO Events en de verenigde horeca zitten goed in elkaar. Om een centrumbreed, kwalitatief goed en nieuw muziekfestival neer te zetten is het belangrijk dat beide partijen gaan samenwerken en afstemming zoeken op het gebied van veiligheid, programmering en marketing. De afgelopen drie jaren heeft Jazz in the Woods uitstekende en succesvolle stappen gemaakt om een kwalitatief hoogwaardig muziekprogramma op te leveren. Dit niveau moet gehandhaafd worden en zal als leidraad moeten dienen voor dit nieuwe evenement. We hebben er het volste vertrouwen in dat  King Town Jazz & Soul Festival de bezoekers en inwoners een goed en sfeervol evenement aanbiedt en het centrum laat bruisen.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Horeca

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!