Officiële opening van kunstwerk bij het Groenewoud

Zaterdag 11 september 2021

Door Dione Lam

Het kunstwerk dat in maart dit jaar geplaatst werd in het Groenewoud heeft gisteren, vrijdag 10 september, zijn officiële opening gehad. Ondanks het mindere weer was de buurt bij elkaar gekomen. De bewoners van de straat waren enorm vrolijk dat het gevierd kon worden, ook onder het genot van een glaasje champagne. Het kunstwerk is 1 van de velen kunstopdrachten die door stichting ACEC georganiseerd is.

Eigen initiatief

“Hij staat er al een hele tijd”, begon Netty Vink, initiatiefnemer van het kunstwerk. “Maar vandaag konden we het toch een beetje vieren.” De buurt stapte namelijk af op ACEC. De stichting werkt voor de gemeente Apeldoorn om kunst in de openbare ruimte te realiseren. “Vaak wordt er vanuit de gemeente actie ondernomen, maar dit was een geheel eigen buurtinitiatief”, vertelde kunstenaar Sjoerd Buisman. De creatieve man bestudeert planten en de wijze waarop die groeien. Hij staat daarom onder andere bekend om zijn natuur beelden. “Misschien dat hij uit eindelijk wel gaat groeien!”

Blij

Werknemers van Gemeente Apeldoorn, de wethouder, dames van de wijkraad, ACEC en de bewoners van het Groenewoud waren bij de viering te vinden. De pret was niet te drukken. Er was een drankje en een hapje, de buurt had het enorm gezellig. De boom is te bewonderen vanaf de Prins Willem-Alexanderlaan, maar uiteraard ook vanaf het Groenewoud. De bewoners hopen er nog een lange tijd van te genieten.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!