OKW-café: wat brengt de 3e levensfase?

Vrijdag 31 januari 2020

Door Amrutha Mol

Misschien ken je de Vereniging voor Onderwijs, Kunst en Wetenschap nog uit dit artikel. De Vereniging voor Onderwijs, Kunst en Wetenschap houdt, naast verschillende activiteiten op het gebied van onderwijs, kunst en wetenschap, ook OKW-café’s. Een OKW-café bestaat uit verschillende lees- gespreks- en studiekringen. Een interactief gedeelte passeert ook de revue, bezoekers kunnen met elkaar praten over het behandelde onderwerp. Volgende week is er weer zo’n café.

Er is een OKW-café op donderdagavond 5 februari in het ACEC gebouw aan de Roggestraat 44 in Apeldoorn. De deuren gaan open om 19.30 uur en het programma start om 20.00 uur. Het OKW-café heeft op deze donderdagavond het volgende thema: 3e levensfase: het geschenk van de eeuw. Mensen worden in Nederland steeds ouder, na hun pensioen dragen veel Nederlanders nog iets bij aan de maatschappij maar de zorgkosten stijgen ook.

Na je pensioen

Over het leven na je pensioen komt oud directievoorzitter van Rabobank Apeldoorn, Hans Wesselink, de bezoekers van het OKW-café wat meer vertellen. Hij schetst een beeld van de Nederlandse zorg en praat over actuele thema’s, waaronder vitaliteit, eenzaamheid onder ouderen, ouderen die langer thuis kunnen blijven wonen en zingeving. Tijdens dit gesprek is er ruimte om met elkaar te praten over dit thema en om vragen te stellen.

Over Hans Wesselink: Na ruim 40 jaar Rabobank, waarvan de laatste 12 jaar als directievoorzitter van de Rabobank Apeldoorn was en is Hans actief in diverse bestuurlijke, adviserende en toezichthoudende functies. Hij is lid van de Raad van Toezicht van de Gelre ziekenhuizen, voorzitter van de WMO adviesraad Apeldoorn en bestuurslid van de Landelijke Gepensioneerden Vereniging Rabobank met de Portefeuille zorg, welzijn, wonen. In de landelijke koepel van Gepensioneerden verenigingen (KG) maakt hij ook deel uit van de Commissie zorg, welzijn, wonen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!