Olympisch lied ode Anky van Grunsven

Vrijdag 27 juli 2012

Door Redactie

Nadat het Nederlands Elftal de – achteraf twijfelachtige – eer kreeg om de hoofdrol te vertolken in het EK-lied van het zangersteam EK The Voices, is het nu de niet over het paard getilde Anky van Grunsven die in het zonnetje wordt gezet.

Het lied “Doe De Anky” is een gezellig liedje met een hoog meezinggehalte. Het liedje is gemaakt naar aanleiding van het in Apeldoorn geïntroduceerde dansje “De Anky”, een dans met sierlijke en gradieuze bewegingen die gelijkenissen vertoont aan Anky’s gouden paard Salinero.

Het lied “Doe De Anky” is vooral een gezellige ode aan Anky van Grunsven, die door de zangers wordt gezien als één van Neerlands grootste sporter aller tijden. Van Grunsven neemt voor de 7e keer deel aan de Olympische Spelen. Omdat haar huidige paard geblesseerd raakte, werd Salinero weer van stal gehaald. Samen doen ze wederom een poging voor goud tijdens de Spelen in London.

Het team “The Olympic Voices” bestaat uit Robin van der Spek, Chiel van Tongeren, Ramon Soer, John Denies, Tom van Zevenbergen, Wim de Vries en Harry Vesseur, 7 bekende zangers uit het Apeldoorns schnabbel circuit, die volgens eigen zeggen gezamenlijk meer dan 100 jaar in het entertainment-vak zitten.

Moeten we dit serieus nemen? Nee, niet té.
Moeten we dit leuk vinden? Ach, waarom niet!
Kan het erger? Ja…

Er is nog altijd de zichzelf serieus nemende L.A. The Voices. In dat geval… “Doe de Anky!”

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?