Ontdek het werk van lokale kunstenaars in dok Zuid

Vrijdag 6 oktober 2023

Door Redactie

Tot en met 20 oktober 2023 verwelkomt dok Zuid, gelegen aan de 1e Wormenseweg 460 in Apeldoorn, kunstliefhebbers voor een bijzondere expositie. Deze keer staan de creaties van Jan Boom, alias ‘De Vuurman’, en het kunstenaarsechtpaar Ciska en Wouter Eijkelenboom centraal. De toegang is gratis.

Jan Boom: meester van pyrografie

In de wereld van houtbewerking staat Jan Boom, bekend als ‘De Vuurman’, bekend om zijn pyrografie. Zijn liefde voor de natuur, gevoed door zijn opgroeien op de Veluwe, komt tot uiting in zijn kunstwerken. Pyrografie, ofwel ‘schilderen met vuur’, is zijn specialiteit. Jan creëert portretten en afbeeldingen van (huis)dieren, soms in opdracht. Tijdens deze expositie onthult hij ook zijn nieuwste creaties, waaronder stillevens op kleinere schaal.

Ciska en Wouter Eijkelenboom

Ciska en Wouter Eijkelenboom delen een passie voor de natuur, wat duidelijk te zien is in hun kunstwerken. Ciska’s aquarelschilderijen vangen de essentie van vogels en dieren op een krachtige manier, waarbij ze de unieke technieken van aquarel schilderen benut. Haar werk straalt transparantie en kleuren uit, wat aquarel zo bijzonder maakt.

Wouter Eijkelenboom, opgegroeid in het hart van het Speulderbos, laat zijn bewondering voor de Veluwse natuur zien in zijn landschapschilderijen, compleet met vogels en andere dieren. Zijn kunst vertelt verhalen en deelt de schoonheid van de natuur zoals hij die heeft ervaren.

Lokale Kunst bij CODA Dok Zuid

Dit kunstspektakel vindt plaats bij CODA dok Zuid, een cultureel bolwerk aan de 1e Wormenseweg 460 in Apeldoorn. Voor meer informatie over de openingstijden en andere evenementen, bezoek de site van CODA.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!