Opening NJO Muziekzomer 2015 in Apeldoorns Cultuurkwartier

Woensdag 29 juli 2015

Door Redactie

© Nic Limper

Vrijdagavond 31 juli vindt de feestelijke aftrap van de NJO Muziekzomer 2015 plaats. Muziekliefhebbers en festivalgangers uit het hele land kunnen in het Apeldoornse Cultuurkwartier een indruk krijgen van het programma van het meest verrassende muziekfestival van Nederland, dat dit jaar gehouden wordt van 31 juli tot en met 16 augustus. Niet alleen klassieke muziek, maar ook jazz, theater, stomme film én dans in deze editie van de Muziekzomer. Alles op de mooiste locaties van een zonovergoten Gelderland.

De openingsavond van de NJO Muziekzomer geeft traditiegetrouw in vogelvlucht een indruk van het hele festivalprogramma. Geïnteresseerden zijn 31 juli vanaf 20:00 uur van harte welkom in Apeldoorn, de thuisbasis van het NJO. De avond begint in de ‘Stadsoase’. Gastheer is net als vorig jaar Floris Kortie, inmiddels ook bekend van het tv-programma Podium Witteman. Hij interviewt o.a. trombonist Sebastiaan Kemner, dit jaar young artist in residence van de NJO Muziekzomer.

Het publiek wordt opgewarmd met een kort optreden van de bigband van NJ(J)O Metropole, die de Apeldoornse stadsdichter Hanz Mirck begeleidt bij de voordracht van het gedicht dat hij speciaal voor deze gelegenheid schreef over de NJO Muziekzomer. Tijdens de opening worden ook ansichtkaarten gepresenteerd met dit gedicht en de voor het NJO zo kenmerkende blauw-roze fietsjes. Vervolgens kunnen bezoekers in verschillende zalen kennismaken met een greep uit de programmering: Een Avond met Kurt Weill, werk van Francis Poulenc in Le Bal Masqué, violist Joseph Puglia met een deel van zijn kamermuziekprogramma String Miniatures en slagwerk door het Insomnia Percussion Trio. Uiteindelijk komt iedereen weer bij elkaar voor het slotakkoord van deze Muziekzomerse avond: een deel uit het swingende Summer Hummer door NJ(J)O Metropole.

Hoogtepunten NJO Muziekzomer 2015
We zetten de hoogtepunten van de NJO Muziekzomer 2015 op een rijtje: er spelen maar liefst vier symfonieorkesten tijdens de NJO Muziekzomer, voor het merendeel afkomstig uit de NJO Summer Academy; dat belooft een grote hoeveelheid symfonische hoogtepunten. Met het muziektheaterprogramma ‘Een Avond met Kurt Weill’ in Luxor Live waan je je swingend in de broeierige jaren 20 en 30 van de 20e eeuw. Radio Kootwijk, al jarenlang een begrip, is dagenlang het decor voor een reeks smaakvol opgediende hoogtepunten uit symfonie- en kamermuziekrepertoire.

In Nijmegen verrast choreografe Regina van Berkel met ‘Workers Union’, een grote dansvoorstelling, gebaseerd op o.a. het gelijknamige stuk van Louis Andriessen. En natuurlijk kan het publiek weer, gezellig picknickend, van heel diverse muziek genieten in de prachtige Beekbergse Tuinen.

 

Meer informatie over de NJO Muziekzomer vind je op www.muziekzomer.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Kevin van de redactie
Meer dan 1.900 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!