Paling nog steeds niet in de uitverkoop

Vrijdag 14 november 2014

Door Peter Vroon

© PR Orpheus

Zaterdag 8 november trad de ” Mon Amour Band ” uit Volendam op in de Rabobankzaal in Orpheus. Het fenomeen ” Palingssound ” stond centraal. De term is uitgevonden door de vroegere dj van Radio Veronica : Joost den Draaier.

De Palingsound staat synoniem voor een lekker in het gehoor liggend Hollandse sound. Het unieke van de Palingsound is dat bijna alles hetzelfde klinkt en altijd een grote hitpotentie heeft. Nederland heeft Volendam in hun hart gesloten. Het is vooral het gevoel van herkenbaarheid en de nummers geven een vertrouwd gevoel van Hollandse knusheid.

De band, bestaande uit vijf mannen en een vrouw, bracht vooral een ode aan alle Volendamse bands en solisten. Het voornamelijk wat oudere publiek deed in alles mee wat de band aangaf. Het podium was, hoe kan het ook anders, versierd met visnetten en doorspekt van geprojecteerde foto’s van bands van weleer en de huidige hitkanonnen van Volendam.

De unieke Volendamse cultuur is in al die jaren hetzelfde gebleven evenzo de zang en muziek. ” Volendam voor jou zing ik mijn mooiste lied” was het openingsnummer van de band. Nummers van The Cats, Leftside, BZN, Maribelle, Piet Veerman, 3JS, Jan en Carola Smit kwamen allemaal langs tijdens de show.

Orpheus heeft laten zien wat de Apeldoorners willen horen. Een gedenkwaardige avond voor de liefhebbers van deze zeer unieke sound. Voorlopig geen paling in de uitverkoop maar een muziekstroming die nog jaren mee kan.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Theater

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!