Politie Apeldoorn zet lokfiets in

Woensdag 18 september 2013

Door Redactie

www.hoogeveenonline.nl

Vorige week vrijdag heeft de politie een lokfiets achtergelaten in het centrum van Apeldoorn. Dit blijkt een goed opsporingsmiddel want na twee dagen bleek deze al verdwenen te zijn en werd deze door de politie teruggevonden in de achtertuin van een 32-jarige verdachte uit Apeldoorn. Deze verklaarde dat hij die fiets op straat heeft gekocht en is wegens verdenking van diefstal of heling opgepakt.

De lokfiets werd teruggevonden in de schuur van de verdachte en naast de lokfiets waren ook twee andere dames fietsen aanwezig in de schuur. Ook die twee fietsen zijn door de politie in beslag genomen voor onderzoek. Van één van de fietsen is de rechtmatige eigenaar gevonden en zij heeft inmiddels haar fiets terug. De eigenaar van de andere fiets is nog niet gevonden. Het gaat om een wit-grijze Gazelle damesfiets, type Orange Plus, met fluoriserend gele snelbinders. Herkent u deze fiets en/of weet u wie de eigenaar is van deze fiets? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

Mooi dat politie een lokfiets gebruikt, hopelijk dat fietsdieven nu wel twee keer nadenken voordat ze een fiets stelen. Zo ontzettend vervelend als je ergens van terugkomt en je fiets er niet meer staat.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?