Politienieuws: Duo verdacht van betrokkenheid bij overval

Dinsdag 13 januari 2015

Door Redactie

© Joke de Wolde

Het overvallenteam van de politie heeft op dinsdag 13 januari twee Apeldoorners aangehouden. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij een overval op een medewerker van een bezorgservice. Deze man werd op maandag 8 december net na sluitingstijd bij z’n zaak op de hoek Kayersdijk / Mezenweg overvallen.

Naar aanleiding van de overval op de medewerker stelde het overvallenteam een uitgebreid onderzoek in. Op dinsdag werden op twee verschillende plaatsen in Apeldoorn eerst een 23-jarige Apeldoorner en later een 27-jarige Apeldoornse aangehouden. Zij zijn ingesloten voor verhoor. Het slachtoffer is van de aanhoudingen op de hoogte gebracht.

Bron: Politie.nl |  Laatste update: 13-01-2015 | 13:09

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Woensdag 6 juni 2012

Door Redactie

Vroonphotomotion | Peter Vroon

Het overvallenteam heeft maandagavond 4 juni twee verdachten aangehouden voor een gewapende overval op cafetaria de Pinksterbloem in Apeldoorn. De overval is op donderdagavond 10 maart 2011 gepleegd. Eén van de aangehouden verdachten wordt naast de overval ook verdacht van betrokkenheid bij een gewelddadige beroving op woensdagavond 16 mei in het Apeldoornse Oranjepark.

Overval
De overval vond die maandagavond kort voor 22.30 uur plaats. Er waren geen klanten in de zaak, alleen de eigenaar en een medewerkster. Zij werden door twee jonge overvallers bedreigd met vermoedelijk een vuurwapen. De donkergeklede daders, die hun gezicht met iets donkers hadden bedekt, zijn met een geldbedrag weggerend.

Aanhouding
De politie heeft een onderzoek ingesteld maar dat leidde niet direct tot de aanhouding van verdachten. Het regionale overvallenteam van de politie kreeg recent informatie binnen – mede dankzij tips naar aanleiding van uitzending in Opsporing Verzocht – en kon maandagavond een 17-jarige Arnhemmer en een 18-jarige jongeman uit Voorburg aanhouden. Zij zijn voor nader verhoor ingesloten.

Ook verdacht van beroving
De man uit Voorburg is niet alleen als verdachte voor deze overval aangehouden. Hij wordt ook verdacht van betrokkenheid bij een beroving in het Oranjepark op woensdagavond 16 mei. Het 17-jarige slachtoffer is toen door een groep van ongeveer zes jongens mishandeld en van zijn mobieltje beroofd. De politie stelde een onderzoek in en kwam verdachten op het spoor. Al eerder waren er twee jongens (19 en 20 jaar) aangehouden. Zij zitten nog vast. Het onderzoek wordt voortgezet.

De personen op de foto hebben niets met bovenstaand bericht te maken.

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?