Politienieuws: politie houdt bumperklever aan

Maandag 19 januari 2015

Door Redactie

© Joke de Wolde

In de nacht van zondag 18 op maandag 19 januari is een 34-jarige man uit Apeldoorn aangehouden voor gevaarlijk rijgedrag.

Agenten reden rond middernacht op de Kayersdijk in Apeldoorn, toen vanuit tegenovergestelde richting een auto kwam rijden. Het rijgedrag van de tegemoetkomende bestuurder viel op, omdat deze bumperkleefde achter een auto.Hierop keerden de agenten hun auto om de bumperklever staande te houden. Toen de automobilist dit in de gaten kreeg, reed hij ter hoogte van de Nagelpoelweg met hoge snelheid links het fietspad op. Ook negeerde hij een rood stoplicht.

Aangehouden
Uiteindelijk konden de agenten hem ter hoogte van de Laan van de Mensenrechter klemrijden. De man bleek ook geen geldig rijbewijs te hebben. Hij is aangehouden voor het gevaarlijke rijgedrag, het negeren van het rode verkeerslicht en het rijden zonder een geldig rijbewijs. De 34-jarige Apeldoorner is voor verder onderzoek ingesloten.

 

Bron: politie.nl | Laatste update: 19-01-2015 | 10:48

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Donderdag 16 februari 2012

Door JongerenDirect

De politie in Apeldoorn heeft in de nacht van woensdag op donderdag 16 februari een 17-jarige jongen uit Deventer aangehouden voor het rijden onder invloed in een auto. Gezien de leeftijd van de tiener is hij nog niet in het bezit van een geldig rijbewijs.

Surveillerende agenten zagen de auto rond 03.50 uur op de Molendwarsstraat in Apeldoorn staan. Toen de agenten voorbij reden, reed de auto met hoge snelheid weg. Agenten hebben een achtervolging ingezet en op de Wapenrustlaan reageerde de bestuurder op het stopteken van de politieauto.

Tijdens controle van de bestuurder, hij bleek pas 17 jaar, werd ook duidelijk dat hij onder invloed van alcohol was. Natuurlijk had hij ook geen geldig rijbewijs. De tiener is naar het politiebureau overgebracht, daar blies hij ruim 1,1 promille. De Deventenaar heeft een verklaring afgelegd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?