Politienieuws: politie houdt bumperklever aan

Maandag 19 januari 2015

Door Redactie

© Joke de Wolde

In de nacht van zondag 18 op maandag 19 januari is een 34-jarige man uit Apeldoorn aangehouden voor gevaarlijk rijgedrag.

Agenten reden rond middernacht op de Kayersdijk in Apeldoorn, toen vanuit tegenovergestelde richting een auto kwam rijden. Het rijgedrag van de tegemoetkomende bestuurder viel op, omdat deze bumperkleefde achter een auto.Hierop keerden de agenten hun auto om de bumperklever staande te houden. Toen de automobilist dit in de gaten kreeg, reed hij ter hoogte van de Nagelpoelweg met hoge snelheid links het fietspad op. Ook negeerde hij een rood stoplicht.

Aangehouden
Uiteindelijk konden de agenten hem ter hoogte van de Laan van de Mensenrechter klemrijden. De man bleek ook geen geldig rijbewijs te hebben. Hij is aangehouden voor het gevaarlijke rijgedrag, het negeren van het rode verkeerslicht en het rijden zonder een geldig rijbewijs. De 34-jarige Apeldoorner is voor verder onderzoek ingesloten.

 

Bron: politie.nl | Laatste update: 19-01-2015 | 10:48

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Maandag 9 juni 2014

Door Redactie

Joke de Wolde

Apeldoorn – De politie heeft zondag 8 juni het rijbewijs ingevorderd van een 30-jarige man uit Velsen-Zuid. De man werd twee keer onder invloed van alcohol betrapt. Hij veroorzaakte ondermeer schade aan een heg en een geparkeerde auto. De man krijgt proces-verbaal en zijn auto is in beslag genomen.

Agenten kregen rond 15.30 uur de melding dat een man, die mogelijk onder invloed was, in een heg was gereden bij een horeca-gelegenheid aan de Loseweg in Apeldoorn. De man moest blazen en bleek inderdaad onder invloed van alcohol. Op het politiebureau wees de ademanalyse een alcoholpromillage van 1175 ug/l uit. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en de man werd op het station afgezet.

Rond 18.50 uur kreeg de politie opnieuw een melding dat dezelfde man bij dezelfde horecagelegenheid toch weer in zijn auto was gestapt en probeerde weg te rijden. Hij raakte hierbij een geparkeerde auto en reed bijna het terras op. Het terras zat op dat moment vol met mensen die zaten te dineren. Dankzij ijzeren paaltjes die het terras van de rijbaan scheidde, werd voorkomen dat de man daadwerkelijk het terras op reed.

De man werd wederom aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij bleek nog steeds onder invloed (1060 ug/l). De man krijgt twee keer proces-verbaal voor het rijden onder invloed en een bekeuring voor het rijden tijdens een rijverbod. De man zal zich binnenkort bij de rechter moeten verantwoorden voor zijn gevaarlijke rijgedrag. De auto van de man is in beslag genomen.

Bron: Politie.nl | Laatste update: 09-06-2014 | 12:04

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?