Politienieuws: Twee jongeren aangehouden bij opstootje

Zondag 18 januari 2015

Door Redactie

© Joke de Wolde

De politie heeft in de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 januari twee minderjarige jongens (16 en 14 jaar) uit Dronten aangehouden. De één voor mishandeling, de ander voor het beledigen van een politieagent.

Rond 00.15 uur ontstond op de Nieuwstraat een opstootje. De politie haalde de groep uit elkaar. Eén van de jongens uit Dronten begon daarna weer te vechten en werd daarvoor aangehouden. Bij fouillering op het politiebureau werd bij hem een boksbeugel aangetroffen en in beslaggenomen. Een eveneens minderjarig familielid bemoeide zich met de aanhouding en begon een politieagent te beledigen. Hij werd hiervoor aangehouden. Tegen de jongeren wordt proces-verbaal opgemaakt.

 

Bron: Politie.nl | Laatste update: 18-01-2015 | 11:20

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Maandag 8 december 2014

Door Redactie

© Joke de Wolde

Zaterdagmiddag 6 december, en in de daaropvolgende nacht, heeft de politie drie minderjarige jongens en twee mannen aangehouden omdat zij met vals geld probeerden te betalen.

De drie jongens van 14, uit Apeldoorn, probeerden zaterdagmiddag rond 13.15 uur met een vals briefje van 50 euro te betalen bij een kraam met elektronische artikelen op het Marktplein. De standhouder vermoedde direct dat het om een vals briefje ging en dit bleek bij controle van het biljet inderdaad het geval. Hij schakelde de politie in en de jongens zijn aangehouden. De jongens zijn ingesloten voor verhoor en zaterdagavond heengezonden. Het openbaar ministerie neemt een beslissing over een passende strafmaatregel voor de drie minderjarigen.

Wisselen in café
Zaterdagnacht kwam er rond 01.30 uur een melding over vals geld vanuit een café in het centrum van Apeldoorn. Twee mannen zouden een vals briefje van 50 euro hebben proberen te wisselen in het café. Op basis van het verstrekte signalement zijn de twee op de Hoofdstraat aangehouden door de politie. Het bleek te gaan om twee mannen van 31 en 36 uit Apeldoorn. De man van 31 verzette zich en beledigde een agent bij zijn aanhouding. Bij zijn insluiting op het politiebureau ontstond door zijn verzet een worsteling met een politiemedewerker, waardoor zowel de verdachte als de politiemedewerker gewond raakten aan hun hand. Bij fouillering van de 36-jarige man trof de politie en vuurwapen en tien bolletjes wit poeder (vermoedelijk harddrugs) aan. Het wapen en de drugs zijn in beslag genomen. Er zijn niet meer biljetten vals geld aangetroffen bij dit duo. De mannen zijn ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. De politie maakt over alle strafbare feiten proces-verbaal op.

Beide valse biljetten van 50 euro zijn in beslag genomen en worden nader onderzocht.

 

Bron: Politie.nl | Laatste update: 07-12-2014 | 14:17

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?