Help de bevolking van Oekraïne

Stadscafé: Hans Brouwer

Donderdag 20 november 2014

Door Pedro Waldenaar

© Diana Ulrich

Een druiligere zondagmiddag in november; de zon ver te zoeken; de donkere dagen voor kerst; op naar gezelligheid en vertier; op naar het cultuurkwartier van Apeldoorn. Er is een ruime keuze aan live-muziek op deze zondagmiddag: het Stadscafé, Gigant, Bluescafé en Sam Sam. Op een paar honderd vierkante meter is het voor elk wat wils. Op een paar honderd vierkante kan een ieder zich laven aan een muzikaal uitstapje.

We kiezen voor het Stadscafé: Liedjeszanger Hans Brouwer treedt op. Het aantrekkelijke aan het stadscafé is dat je er prettig en ongestoord kunt zitten; een gesprek kunt voeren; met je familie en/of vrienden kunt afspreken; dat het een café voor jong en oud is.

Een mooi pand dat historie uitademt en waar je je even de Koning waant. Sinds april van dit jaar is het café weer heropend: het heeft een ware metamorfose ondergaan: de sfeer is uitnodigend; de bediening is gewoon prima en de tafeltjes staan op geruime afstand van elkaar. De drankjes en de hapjes zijn van goede kwaliteit. De uitbater van het café geeft daarmee zijn visite kaartje af: het publiek mag zich hier gast voelen; het publiek mag even voor Koning spelen.

Om het verblijf te veraangenamen is er geregeld op zaterdagavond en zondagmiddag een live-optreden: een dj; een band en deze middag treffen we het: de liedjeszanger Hans Brouwer treedt op. Het verhoogt de gezelligheid en gesprekken kunnen op gewone toonhoogte worden gevoerd zonder daarmee de buren lastig te vallen.

Hans zijn specialiteit is juist in deze kleinschalige gelegenheden liedjes ten gehore te brengen die mensen prikkelen om mee te gaan doen; mee te gaan zingen. Aan de zanger is te merken dat hij het publiek op een aangename manier wil plezieren; een leuke zondagmiddag wil bezorgen.

Hans Brouwer zingt over Het kleine café aan de haven en over De nozem en de non. Er wordt in het Nederlands gezongen, in het Frans en zelfs worden Ierse liedjes ten gehore gebracht. Met ons vaste vrienden beleven we een leuke en zelfs bijzondere middag. De druilerige zondagmiddag is aan mij voorbijgegaan. Op naar de nieuwe werkweek!

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?