Help de bevolking van Oekraïne

Steun de inzamelactie van Aventus-studenten voor voedselbank Apeldoorn

Donderdag 11 december 2014

Door Redactie

© Aventus

In de week voor de kerstvakantie staan de lege rolcontainers klaar in de gangen van de afdeling Detailhandel. Aventus-studenten van deze opleiding zamelen eten en ‘luxe’ in voor de Apeldoornse gezinnen die afhankelijk zijn van de voedselbank. Zodat de mensen die in armoede leven tijdens de feestdagen ook kunnen genieten van een lekkere kerstmaaltijd.

Even succesvol als vorig jaar
De inzamelactie is een herhaling van vorig jaar. Toen hebben de studenten acht volle rolcontainers afgeleverd bij de voedselbank. Ook dit jaar willen de studenten minstens zoveel spullen inzamelen.

De studenten weten dat de armoede in Apeldoorn ook studenten van de eigen school treft. ‘Je ziet het niet aan de buitenkant, maar je schrikt als je hoort dat studenten afhankelijk zijn van de voedselbank’, aldus docent Freek Wortel. ‘Alle docenten, studenten en stage-bedrijven hebben we gevraagd om boodschappen te doen voor de Voedselbank en de eerste spullen zijn binnen. Maar het is nog lang niet genoeg om alle ruim 300 gezinnen in Apeldoorn een extra kerstpakket te kunnen geven’.

Help mee!
Tot en met donderdag 18 december kan iedereen in Apeldoorn boodschappen voor de voedselbank afleveren bij de receptie van het schoolgebouw aan de Laan van de Mensenrechten. Er is behoefte aan dagelijkse dingen zoals thee, koffie, olijfolie, houdbare melk, meel, suiker, cacao, beschuit of vruchtendrank. Of ‘luxe’ artikelen zoals een kerststol, shampoo, douchegel, deodorant, koekjes, chocoladerepen of chips en nootjes.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?