Stream of Passion in Gigant

Dinsdag 1 oktober 2013

Door Henk Schrier

Stream of Passion, de Nederlandse symfonische metalband met frontvrouw Marcela Biovo, trad afgelopen vrijdag op in een voor deze band veel te rustig Gigant. Bij binnenkomst hing het zwarte gordijn, wat al aangeeft dat het een intiem concert ging worden. De mensen die er waren, waren voor 99 procent echte metal-gangers, gekleed in de bekende zwarte kleding. De overige 1 procent was ik dan.

Nadat het voorprogramma, de uit Enschede afkomstige rockband Rouge United, had gespeeld begon de Mexicaanse zangeres Marcela Biovo, inmiddels in Nederland wonend met haar band Stream of Passion, haar optreden. In 2005 kwam ze, samen met haar band, de Nederlandse metal-scene binnen. Ze zijn inmiddels uitgegroeid naar een fulltime band en worden ook wel de gedoodverfde opvolger van Within Temptation genoemd. Na drie succesvolle albums bij diverse platenlabels hebben ze besloten om, door middel van crowd-funding, hun aankomende album te financieren. Fans konden geld doneren en in ruil daarvoor kregen ze onder andere muziekles, een huiskamerconcert of konden ze een dag als bandlid mee. Op deze manier hebben ze inmiddels meer dan het dubbele opgehaald dan wat ze nodig hadden.

Het publiek, dat in eerste instantie nog achter in hing en zat, kwam nu toch wel naar voren om te gaan genieten van deze band. De bezoekers kregen dan ook een perfecte show te zien. Er werd oud werk, dat straks op de nieuwe CD komt, gespeeld. Al met al was het een strakke show. Je merkt dat de band haar energie graag met het publiek wil delen. Helaas was er veel te weinig publiek deze avond.

Al met al een mooie avond waarin ik ook merkte dat ik, als niet metal-ganger, wel gewaardeerd word.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!