Surrealistische fantasiewerelden in expositie ‘The Big Draw’

Maandag 14 september 2020

Door Amrutha Mol

In het ACEC gebouw, aan de Roggestraat 44,  was afgelopen zaterdag (12 september) de opening van de tekententoonstelling ‘The Big Draw’. Met tekeningen van Ewoud van Rijn, Arie van Geest, Jordan Herregraven, Hannah Celsius, Ouzo81, Uli Kürner en Jissel Kerkstra. De bezoeker kan in deze tentoonstelling terugzien hoe belangrijk tekenen is voor de kunst en de kunstenaar. Een tekening kan de basis zijn van een uiteindelijk product.

Eigenzinnige kunstenaars

Jasper van der Graaf van het ACEC zegt: “The Big Draw in ACEC laat zien hoe rijk tekenen kan zijn. Met 7 muren vol werk van 7 eigenzinnige kunstenaars. Dit zijn kunstenaars die precies maken wat zij zelf willen, en niets anders. De tentoonstelling biedt zicht op surrealistische fantasiewerelden, abstracte lijncomposities en graffitischetsen. Alle deelnemers zijn vastberaden bezig met hun eigen kunst en technisch buitengewoon bedreven. Deze tentoonstelling is een eerste aanzet naar een groter evenement. Daarover kun je binnenkort meer informatie vinden op de website van ACEC.”

‘The Big Draw’ event

Naast een expositie in het ACEC gebouw is er ook een event omtrent ‘The Big Draw’. Dit event vindt plaats op 24, 25, 26 en 27 september. ‘The Big Draw’ is een internationaal event waarbij tekenen centraal staat. Het is een estafette event, want je kunt ‘The Big Draw’ eerst in Nijmegen zien, vervolgens in Arnhem en als laatste in Apeldoorn. De bezoekers van het event kunnen workshops bijwonen waarbij tekenen een hoofdrol speelt. Daarnaast zijn er ook exposities in Gigant, CODA en ACEC. Mocht je dat weekend door de stad lopen? Let dan goed op de winkelramen in de binnenstad. Er is een ramenroute waarbij je verschillende tekeningen kunt bewonderen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!