Tentoonstelling De Horizon in ACEC

Dinsdag 6 november 2018

Door Roelof Rump

Het ACEC richt zich niet op willekeurige kunst, bijna altijd is er een thematische tentoonstelling. Zelden een solo kunstenaar, vaak meerdere kunstenaars samen. En – die meerdere kunstenaars – maakt het zo boeiend, hoe vult men een thema in? Als kijker (ik dus) geef ik cijfers en kom dan tot de voor mij mooiste weergave.

Fout natuurlijk, dat cijfers geven, het is slechts een persoonlijke mening. Als er andere bezoekers zijn, ga ik daarmee in discussie, zelden zijn we het eens. Soms, met een uitleg die kunstkennis verraad verander ik mijn mening. Ben ik dan een wispelturig persoon? Naar mijn idee niet, heb gewoon te weinig verstand van kunst, te ongedurig en oordeel binnen een split second.

Thema van deze tentoonstelling

Hoe kijken kunstenaars aan tegen hun omgeving, de stad, het landschap maar ook hun plaats in dit spectrum. Hoe komt dat tot uitdrukking in het werk. Deelnemende kunstenaars zijn Camiel Andriessen, Aafke Bennema, Henk van den Bosch, Imre Csany, Paul Damste, Marcel Doorduin, Liesbeth Doornbosch, Dirk D. Knickhof, Patrick Mangnus, Ingeborg Panjer, Pauline M.M. Nijenhuis, Elisabeth Schink, Wim Streep.

Opening De Horizon

Komen dus bij de opening op zaterdag 10 november om 16.00. Wil je ook een hapje mee eten? Na afloop van de opening om 17.30 uur is het buffet. Op het menu staat Thais. Indien u reserveert bedragen de kosten € 11, anders € 13,50 mail naar gerrit@acec.nl

Over de foto van Imre: Imre Csány is een in Budapest (Hongarije) geboren fotograaf. Inmiddels woont en werkt hij alweer 30 jaar in Nederland. Hij is een van de oprichters van de werkgroep Dutch Architectural Photographers (DAPh). Imre is al 40 jaar vooral bezig met commerciële fotografie. Daarnaast exposeert hij regelmatig met eigen werk in binnen- en buitenland. In zijn foto’s reflecteert hij op zijn belevingen en zoekt hij steeds de balans tussen innerlijke en uiterlijke harmonie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

ACEC Tentoonstelling

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!