Twee Apeldoornse deelneemsters Nationale Voorleeswedstrijd

Maandag 12 maart 2012

Door Redactie

Op woensdagmiddag 14 maart aanstaande organiseren CODA en de Bibliotheek Noord-Veluwe de regionale/halve finale van de Nationale Voorleeswedstrijd. Acht voorleeskampioenen uit de regio zullen strijden om een plek in de provinciale finale. De wedstrijd begint om 14:30 uur in CODA. Het belooft een spannende middag te worden, want één ding is zeker: voorlezen kunnen deze leerlingen uit groep 7 of 8 als de beste. Dat hebben zij de afgelopen maand al bewezen tijdens de lokale finales in hun woonplaats.

De volgende lokale voorleeskampioenen nemen het nu in Apeldoorn tegen elkaar op:

Jasmijn Faken en Josien van de Hesseweg uit Apeldoorn, Hannah Lipke uit Elburg, Tessa Harmsen uit Epe, Mees Middelkoop uit Hattem, Lotte Horst uit Heerde, Julia van Enk uit Oldebroek en Nienke IJspeert uit Vaassen.

Drie deskundige juryleden zullen bepalen wie zich ‘regionaal voorleeskampioen Veluwe-Noord 2012’  mag noemen en doorgaat naar de provinciale finale op 24 april in het Posttheater in Arnhem. De Gelderse kampioen dingt tenslotte mee naar de titel ‘Nationaal Voorleeskampioen’. De voorleeskampioenen van alle provincies treffen elkaar op 23 mei in het tijdelijk muziekcentrum De Rode Doos in Utrecht voor de landelijke finale.

Over De Nationale Voorleeswedstrijd
De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de Stichting CPNB en de Vereniging van Openbare Bibliotheken. De betrokken organisaties willen met deze wedstrijd een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk is, maar vooral ook erg leuk.

Meer informatie via de website: www.denationalevoorleeswedstrijd.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!