Help de bevolking van Oekraïne

Van je vrienden moet je het hebben

Zaterdag 1 oktober 2016

Door Gerard Oltmans

Vrienden zijn steeds belangrijker aan het worden in deze tijd. Facebookvrienden, Museumvrienden, Vrienden van Gigant en nog vele andere soorten en gradaties. Als organisatie behoren ze tot de trouwe kern van bezoekers en die moet je pamperen. Waar je vroeger alles van je vrienden wist, blijkt het met deze vrienden wat lastiger.

Gigant bestaat 40 jaar en daarom gaven ze een Vriendenfeest, met een avondvullend programma. Zoals ze zelf zeggen: ,,Speciaal bedoeld om de harde kern van bezoekers met elkaar in contact te brengen én liefhebbers te laten genieten van bijzondere popmuziek, een verrassende film en het veelzijdige assortiment in ons café.” Zo’n 400 bezoekers gaven acte de présence.

Het programma bestond uit 2 films (La Danseuse en La fille inconnue ) en drie bands mooi verdeeld over de ruimten en de avond. Mooie films dat zeker…. er werd van genoten en dat klopte dan ook wel met de achtergrond en de leeftijd van de aanwezigen, voornamelijk de rustige wat oudere cultuurliefhebbers. De band in het cafe (Mountain States) maakte mooie popmuziek maar door het volume was het onmogelijk om een gesprek te voeren en een andere rustige zitplaats was er niet. Mopper, de mopper, de mopper!

In de popzaal was Mala Vita, deze band bracht een mix van balkan, reggae, ska, punk en latin. De opzwepende muziek bracht vele vrienden aan het dansen en het publiek bleef. Hierna was Backgammon aan de beurt in het cafe luisterrock zoals velen het graag willen horen.

Het programma was kwalitatief goed maar gelet op de gemiddelde leeftijd van de aanwezigen denk ik dat een aanpassing op zijn plaats was geweest door iets meer ‘rustige-cultuur’ te programmeren en zitjes om rustig bij te praten en te luisteren.

 

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?